Přerov: Zkratka vedoucí přes trávu se změní. Bude tam chodník, stromy, keře i trvalky

03.10.2017 9:15

Skoro půl milionu korun bude stát úprava prostranství, které se stane jakousi zkratkou pro studenty Gymnázia Jakuba Škody, kteří trasu už léta využívají při své cestě ze školy do jídelny. Plocha v blízkosti křižovatky v Komenského ulici získá nový chodník – a celý prostor osvěží i sadové úpravy.

Přerov: Zkratka vedoucí přes trávu se změní. Bude tam chodník, stromy, keře i trvalky
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„V trávě je vyšlapaná cesta, která kopíruje letitou zkratku, a tu využívají nejen gymnazisté. Rozhodli jsme se vytvořit v této trase chodník ze zámkové dlažby – a kolem chodníku bude nižší gabionová zídka,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Projekt se ještě ladí – předběžně se ale počítá s tím, že se stavbou i úpravami by se mělo začít hned na jaře příštího roku. V prostoru budou vysazeny dva stromy, několik keřů a součástí úpravy se stanou i nové trvalkové záhony. „Prozatím projekt počítá s třešní ptačí, z keřů byl vybrán ořechoplodec klandonský, z travin a trvalek kakost oddenkatý, třtina chloupkatá, rozchodník nachový a třapalka nachová – a cibuloviny má zastoupit česnek aflatunský,“ vzpomněla Hedvika Hubáčková z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …