Přerov má ve výpůjčce psa. Již slouží u městské policie

25.02.2017 10:34

Zajímavá a svým způsobem ojedinělá smlouva byla podepsána na přerovské radnici. Jejím předmětem je výpůjčka živého zvířete. Konkrétně se ve smlouvě píše o výpůjčce čtyřletého německého ovčáka, který se jmenuje Chaka Warpeco a již od čtvrtka je ve službách městské policie.

Přerov má ve výpůjčce psa.  Již slouží u městské policie
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

V současné době má Městská policie Přerov čtyři směny se čtyřmi psovody - ale prakticky jsou k dispozici pouze tři služební psi se zákonem stanovenými zkouškami. „Naši psovodi dlouhodobě spolupracují s kolegy z republikové policie a také se psovodem Armády ČR. Ten nám nabídl svého plně vycvičeného psa k bezplatnému pronájmu, protože se zúčastní dlouhodobé vojenské mise v zahraničí a o psa se nebude moci starat,“ vysvětlil zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Pořízení nového vycvičeného psa stojí zhruba 40 až 60 tisíc korun. „Vzhledem k tomu, že známe jak majitele, tak i zmíněného psa, který se účastnil společných výcviků, rozhodli jsme se využít této možnosti a doplnit potřebný stav služebních psů s minimálními náklady města,“ doplnil Komínek. Za „vypůjčeného psa“ město platit nebude, samozřejmostí ale je, že mu bude poskytnuta veškerá péče.

Smlouva byla podepsána na dobu neurčitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…