Přeshraniční spolupráce měst Semily a Jelení Gora pokračuje

18.01.2017 16:04

Bítouchovská lávka spojující protilehlé břehy řeky Jizery v lokalitě bývalé Kolonky v Semilech na trase z centra města k Riegrově stezce by se po letech konečně mohla dočkat nové podoby.

Přeshraniční spolupráce měst Semily a Jelení Gora pokračuje
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Díky skutečnosti, že lávka leží na trase Greenway Jizera, získalo město Semily z Libereckého kraje na projektovou dokumentaci dotaci ve výši 200 tis. Kč. Poté, co bude zpracována projektová dokumentace, se město pokusí získat dotaci na obnovu lávky.

"Na základě posouzení dlouhodobě nevyhovujícího stavu lávky jsme začali  prověřovat možnosti opravy nebo náhrady stávající lávky," sdělil Ing. Daniel Mach z odboru rozvoje a správy majetku. "A protože stávající konstrukce je především výškově nevyhovující a oprava nýtovaných spojů je technicky problematická, bylo rozhodnuto o výměně lávky za lávku novou."

V současnosti probíhá jednání s partnery v Jelení Goře. Ve společném projektu staveb a drobných oprav na cyklostezkách budou využity výsledky spolupráce z realizace lávky na Ostrov.

"Nyní se pokusíme o získání dotace na realizaci samotné stavby," přibližuje záměr města Ing. Daniel Mach. "Žádost o dotaci ponese název „Z údolí Jizery do údolí Bobru II“ (pozn. red: Bobr je řeka protékající Jelení Gorou) a v případě získání dotace bychom mohli novou lávku postavit již v roce 2018 nebo 2019."

V současné době proběhla první část prací. Tři vybraní projektanti mostních staveb navrhli šest variant řešení. Z těchto řešení byla po diskusích v komisích a výborech radou města vybrána varianta projektové kanceláře Novák & Partner s.r.o. Na přípravu projektové dokumentace pro územní a stavební řízení probíhá výběr zpracovatele dokumentace, o výběru projektanta by mělo být rozhodnuto ve druhé polovině února. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…