Příbram: Asistenti prevence kriminality zorganizovali úklid v okolí ubytoven Pod čertovým pahorkem

27.07.2014 16:51

U garáží, které blízce sousední s ubytovnami pod Čertovým pahorkem v Příbrami, se v v úterý 22. července 2014 uskutečnil úklid odpadků. Tuto akci zorganizovali Asistenti prevence kriminality Václava Cajthamlová a Vladimír Pompa, kteří na území města Příbram od jara tohoto roku působí. Úklidové akce se účastnili samotní obyvatelé ubytoven, převážně pak děti.

Příbram: Asistenti prevence kriminality zorganizovali úklid v okolí ubytoven Pod čertovým pahorkem
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Vybavení jako jsou rukavice, pytle na odpad a také nářadí na úklid zapůjčily Technické služby města Příbram. V okolí ubytoven děti uklízely pet lahve, papíry, sklo, nápojové kartony a další nepořádek. Asistentkou prevence kriminality byla nalezena také injekční stříkačka, o čemž paní Cajthamlová ihned vyrozuměla strážníky městské policie. „V takovém případě jsme povinni volat buď městskou policii, nebo pracovníky centra Magdaléna,“ řekla Cajthamlová.

Počin asistentů prevence kriminality, který se v úterý v okolí ubytoven uskutečnil, ocenil na dálku telefonicky také starosta Pavel Pikrt.

„Velice si vážím toho, jak se noví asistenti prevence kriminality sami angažují. Věřím, že podobných akcí bude v našem městě ještě přibývat a jejich práce se bude i nadále zúročovat. Poděkování tak patří nejen asistentům, ale také všem, kteří se na úklidu aktivně podíleli,“ řekl starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…