Příbram: Novák bude v pátek v obležení policie, armády, hasičů a záchranářů

13.06.2017 20:26

Ideální příležitost, jak se seznámit s prací hasičů, policistů, záchranářů nebo vojáků, představuje Den Bezpečné Příbrami. Koná se v pátek 16. června od 9 hodin v areálu přírodního koupaliště Nový rybník. Na návštěvníky akce čeká mnoho zajímavostí v podobě techniky, dynamických ukázek i rozhovorů s lidmi, kteří se každý den starají o bezpečnost obyvatel. Vstup je zdarma.

Příbram: Novák bude v pátek v obležení policie, armády, hasičů a záchranářů
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Den bezpečné Příbrami pořádá město Příbram ve spolupráci se složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) a dalšími organizacemi. „Jedná se o mimořádnou akci, při které bude na jednom místě široké veřejnosti představena práce policie, hasičů, vojáků či záchranářů, ale i jejich postupy a technika,“ uvedla k akci místostarostka města Příbrami Alena Ženíšková s tím, že na akci se postupně vystřídá na několik tisícovek dětí ze škol z Příbrami a jejího blízkého okolí, ale vítán je každý, kdo bude mít čas a chuť se na práci složek IZS podívat.

„Program na Nováku bychom nemohli vůbec uskutečnit bez úsilí, času a energie jednotlivých vystupujících složek. Velice si toho vážím a děkuji jim,“ doplnila místostarostka Ženíšková.

„Kromě vozů, výstroje a výzbroje složek IZS návštěvníci uvidí například unikátní mobilní rentgen, který používá Celní správa,“ doplnila velitelka Městské policie Příbram Jaroslava Vodičková s doplněním, že působivým zážitkem bude rovněž představení Městské policie hlavního města Prahy na koních.

A co dalšího na akci Den Bezpečné Příbrami uvidíte? Městská policie Příbram všem dětem představí svoje nové e-koloběžky a pro děti má připraven i „skok do bezpečí“ v podobě nového skákacího hradu. Celní úřad přiveze velký mobilní rentgen pro kontrolu nákladních automobilů a také stánek se zabaveným zbožím, kdy děti uvidí nejen zabavené různé kožešiny, ale třeba i sloní kel a další. Vězeňská služba ČR ukáže zákrok operační skupiny věznice Příbram a veřejný výcvik služební kynologie.

Armádní vrtulník, policejní drony, záchranné saně nebo sací bagr

Armáda ČR na akci vyšle vrtulník W-3A Sokol, který přistane u areálu minigolfu přesně v 9.20 hodin. V 10.00 hodin předvede seskok výsadkářů. Jeho odlet je naplánován na 12. hodinu. Policie ČR si pro děti připravila dynamickou ukázku zásahu pořádkové jednotky, dva drony Brus a další techniku.

Hasičský záchranný sbor předvede svoje záchranné saně RS 5 při záchraně tonoucího, a dále například sací bagr či seskokovou matraci. Společně se Zdravotnickou záchrannou službou je naplánována simulace dopravní nehody s vyproštěním osob z vozidla a poskytnutí první pomoci a také hašení tohoto vozidla.

Nemocnice Příbram má připravenu výuku hygieny rukou a nácvik ošetření v rámci poskytování první pomoci. Český červený kříž si připravil zdravotní testy, nácvik resuscitace a obvazové techniky. I letos bude maskování poranění. Asociace dobrovolných záchranářů ČR přijede ve svém autobusu, který je nově vybaven simulátorem resuscitace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…