Příbram: O prázdninách bude vždy některá mateřská škola v provozu

07.03.2017 10:48

Zápis do mateřských škol se uskuteční 4. května 2017 od 10 do 16 hodin. Rodiče, jejichž dítě nebylo v minulém roce umístěno, musí podat novou žádost.

Příbram: O prázdninách bude vždy některá mateřská škola v provozu
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Zápis dětí do mateřských škol pro školní rok 2017/2018

Termín zápisu: 4. května 2017 od 10:00 do 16:00 hodin v sídlech jednotlivých mateřských škol

Rodiče při zápisu předloží:

  • občanský průkaz
  • rodný list dítěte
  • vyplněnou žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání
  • potvrzení lékaře o řádném očkování dítěte (toto neplatí pro děti zapisované k povinnému předškolnímu vzdělávání - viz níže)

Tiskopisy žádostí o přijetí dítěte jsou k vyzvednutí v jednotlivých mateřských školách a ke stažení na jejich internetových stránkách.

Rodiče, jejichž dítě nebylo po zápisu v minulém roce umístěno, musejí pro školní rok 2017/2018 podat novou žádost.

Důležitá změna:
Na základě novely zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) se od školního roku 2017/2018 nově zavádí povinné předškolní vzdělávání. Podle ustanovení §34 odst. 1 je předškolní vzdělávání povinné od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte. Pro školní rok 2017/2018 se tato povinnost tedy vztahuje na děti narozené od 01.09.2011 do 31.08.2012, včetně dětí s odkladem povinné školní docházky. Pro děti mladší (tedy dvouleté až čtyřleté) je předškolní vzdělávání nadále nepovinné. 2)

Prázdninový provoz mateřských škol 2017

Rozvrh provozu MŠ v měsících červenci a srpnu 2017 byl sestaven na společném jednání místostarosty města, Odboru školství, kultury a sportu a ředitelek všech příbramských mateřských škol tak, aby byla v každém pracovním týdnu v uvedeném období vždy některá z mateřských škol v provozu (odst. 1 § 3 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, které umožňuje ředitelce po projednání se zřizovatelem v měsících červenci a srpnu provoz školy omezit nebo přerušit pro zajištění plnění úkolů organizace a povinností zaměstnavatele).

Vyplněnou přihlášku k předškolnímu vzdělávání dítěte na dobu určitou v červenci a nebo srpnu 2017 musejí rodiče předložit v příslušné mateřské škole v období 1. – 31. května 2017. Tiskopis přihlášky bude k vyzvednutí v jednotlivých mateřských školách a ke stažení na jejich internetových stránkách. K přihlášce je třeba přiložit kopii evidenčního listu z kmenové mateřské školy.

Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…