Příbram: Představujeme cyklistickou budoucnost

24.10.2019 18:46

Cyklistika je stále oblíbenější sport i pro obyvatele Příbrami. Rozvoj cyklistiky v našem městě, stejně jako tvorba cyklistických tras či budování zázemí, je zpracován v Cyklistické koncepci města, která bude veřejnosti představena 30. října.

Příbram: Představujeme cyklistickou budoucnost
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

„Návrh na zpracování cyklokoncepce vyšel z participativního rozpočtu. Je to úžasná myšlenka, které jsem se jako cyklista chopil. Ve spolupráci s Jaroslavem Martinkem ze spolku Partnerství pro městskou mobilitu, jsme se do tvorby cyklokoncepce pustili. Dnes je cyklokoncepce hotova a prodiskutovat ji s námi veřejnost může ve středu 30. října od 17 hodin. Je důležité, abychom slyšeli zpětnou vazbu od těch, kdo se ve městě a jeho okolí na kole pravidelně pohybují,“ zve na středeční veřejné projednávání místostarosta Martin Buršík.

Zpracovaný dokument je možné prostudovat na webových stránkách města. Jak bylo zmíněno, autorem cyklokoncepce je Jaroslav Martinek, který na kole v našem městě a jeho okolí strávil hodiny času, aby odhalil možnosti, jakým způsobem cyklistickou dopravu udělat bezpečnou a zábavnou. Při besedě se samozřejmě budou projednávat připomínky a podněty občanů.

„Všichni, kteří by si přáli jezdit na kole na úřady, do školy, do práce…, a teď nemohou, ať přijdou za námi na besedu,“ dodává Martin Buršík.

Veřejná beseda na téma Cyklistická koncepce města se koná ve středu 30. října od 17 hodin v jednacím sále města Příbram, nám. T. G. Masaryka 121 (bývalá budova Rudných dolů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …