Přijďte na Landscape Festival Opava 2016

27.05.2016 10:05

Landscape Festival Opava 2016 navazuje na dva předešlé ročníky, které se uskutečnily v Praze a přilákaly desetitisíce návštěvníků. Letos se festival přestěhoval do Opavy a doufáme, že i zde pomůže změnit pohled obyvatel města na vnímání veřejného prostoru a úlohy krajinářské tvorby.

Přijďte na Landscape Festival Opava 2016
Foto: Opava
Popisek: Opava

Díky spolupráci s místními zavedenými kulturními institucemi chce festival oslovit co nejširší veřejnost a napomoci proměnám města. Festival kromě řady inspirujících výstav prezentujících úspěšné konverze a revitalizace v ČR i v zahraničí, odborných přednášek a diskuzí, plánuje především oživit městský veřejný prostor, a to jak site specific instalacemi v ulicích města, tak i hudebními koncerty a happeningy. Intervence oslovených architektů, krajinářských architektů a umělců pak reagují na konkrétní místa v Opavě a jejich problematiku. Cílem je snaha tyto lokality kultivovat, dotvářet a nabízet nebo nastiňovat nová řešení.

Zvláštní postavení má v programu desetidenní festival s názvem NÁPLAVKA, jehož hlavním cílem bude oživit břehy řeky Opavy, které, ač leží v těsné blízkosti centra města, zejí prázdnotou. Během více než týdne se zde v improvizovaném areálu odehraje množství akcí zaměřených na chybějící aktivity v tomto unikátním veřejném prostoru, jež budou chtít otevřít debatu nad jeho budoucím využitím. Dalšími lokacemi, na které chceme upozornit a přitáhnout k nim více pozornosti, jsou například obchodní centrum Slezanka, bývalá továrna Karnola, Městské koupaliště či nevyužitý potenciál mnohých zelených ploch. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…