Prostějov: Dopravní terminál Újezd

10.05.2021 12:03

Odbor rozvoje a investic zajistil zpracování Studie dopravního terminálu Újezd Zpracovatelem je RSE Project, s.r.o.

Prostějov: Dopravní terminál Újezd
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Předmětem studie je dopravně technické posouzení prostorových poměrů v lokalitě při východní straně ulice Újezd pro výstavbu dopravního terminálu a kapacitního parkovacího objektu. Terminál bude sdružovat městskou, příměstskou a regionální autobusovou dopravu směr Brno a Zlín včetně linek ze zastávek v ulici Lidická, které by měly být terminálem nahrazeny,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že součástí řešení je i návrh dvouúrovňového parkovacího objektu o 173 parkovacích stáních.

„Studie řeší i úpravy okolních komunikací s návrhem rekreačních a pobytových ploch s možným vybudováním dalších 107 parkovacích míst na úrovni terénu, dodává Rozehnal.

Jedná se o významnou investiční akci města, která je součástí připravované strategie ITI Olomoucké aglomerace pro nadcházející programové období. Stavba parkovacího objektu by měla nahradit parkovací kapacity v rámci budoucí přestavby jižní centra města (židovské uličky a lokality bývalé sodovkárny).

Na akci Dopravní terminál Újezd a parkoviště – projektová dokumentace – je v rozpočtu města pro letošní rok vyčleněno 450 tisíc korun. Na zpracování studie bylo čerpáno 266,8 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …