Prostějov: Magistrát zvítězil v soutěži Komunální projekt roku

28.10.2023 20:08 | Tisková zpráva

Modernizace zabezpečovacích systémů Magistrátu města Prostějova uspěla v kategorii Bezpečný úřad letošního ročníku soutěže Komunální projekt roku 2023.

Prostějov: Magistrát zvítězil v soutěži Komunální projekt roku
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Tento projekt jsme začali připravovat již v roce 2019 s využitím závěrů Bezpečnostního auditu objektů Magistrátu města Prostějova zpracovaného odbornou společností, kde nám bylo mimo jiné doporučeno, abychom tehdejší technicky a morálně zastaralé systémy generačně obměnili s cílem zvýšení bezpečnosti osob a ochrany majetku. Na základě zpracovaného projektu bylo v roce 2021 rozhodnuto o zahájení postupné modernizace zabezpečovacích systémů, která mimo jiné řeší rozmístění kamer po budovách magistrátu s možností sledování záznamu na PC,“ vysvětluje podstatu úspěšného komunálního projektu tajemník Magistrátu města Prostějova Libor Vojtek.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17099 lidí

Dochází i k postupné modernizaci poplachových zabezpečovacích a tísňových systémů, dohledových systémů a instalaci systému kontroly vstupu ve všech budovách magistrátu.

„Realizace projektu byla rozdělena do čtyř etap a v současné době jsou zmodernizovány systémy ve třech budovách s tím, že v říjnu letošního roku byly zahájeny práce na dalších dvou budovách a příští rok počítáme s dokončením u zbývajících dvou budov. Obecně považuji modernizaci zabezpečovacích prvků za důležitý krok a při této příležitosti zároveň připomenu, že jsme před časem přistoupili také k modernizaci varovného informačního systému obyvatelstva. Považuji to za smysluplně vynaložené investice,“ doplňuje primátor František Jura.

Modernizace zabezpečovacích systému byla kompletně financována z rozpočtu města Prostějova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…