Prostějov: Město chce vykoupit strategicky výhodné pozemky u aquaparku

08.09.2017 19:03

Radní doporučují zastupitelům schválit výkup pozemků. V budoucnosti by tak mohlo dojít k rozšíření a zcelení plochy současného sportoviště.

Prostějov: Město chce vykoupit strategicky výhodné pozemky u aquaparku
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Konkrétně se jedná o pozemky p.č. 6220/3 – orná půda o výměře 273 m2 a p.č. 6221/1 – orná půda o výměře 9.178 m2, oba v k.ú. Prostějov celkem za kupní cenu 8.9 milionu korun.

„Máme dlouhodobý zájem o tyto pozemky. Vzhledem k jejich umístění převážně v plochách veřejných prostranství a občanského vybavení, určených pro tělovýchovná a sportovní zařízení, by mohlo město Prostějov jako vlastník v budoucnu pozitivně ovlivňovat podobu celé lokality. S ohledem na situování nabízených pozemků v prostoru subcentra Krasice a v těsné blízkosti sportovně rekreačního areálu na ulici Krasická, se nabízí možná výstavba další veřejné vybavenosti, například sportovní haly či tělocvičny, navazující na aktuálně připravovaný rozvojový záměr města, což je rozšíření aquaparku,“ vysvětlil důvody zájmu o odkup náměstek primátorky Jiří Pospíšil a přidal další. Přes pozemky lze totiž rovněž vést teplovody k budoucímu novému plaveckému bazénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…