Prostějov: Město připravuje novou službu, takzvanou e-fakturu

17.11.2017 7:36

„Bankovního pomocníka“ nabídla Česká spořitelna, a. s.

Prostějov: Město připravuje novou službu, takzvanou e-fakturu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Služba bude určena pro občany města, kteří jsou klienty této banky. Konkrétně půjde o zasílání výzev k uhrazení místních poplatků (za komunální odpad, za psa atd.) do internetového bankovnictví občanů, včetně předvyplněného platebního příkazu. Lidé ji budou moci využívat zcela zdarma.

„Omezí se tak běžné problémy jako je zapomenutí data splatnosti poplatku, nedostatek času na vyplňování požadovaných údajů, či ztráta poštovní poukázky. Lidé tak budou moci přímo z domova provést avizované platby v krátkém čase,“ uvedla primátorka Alena Rašková s tím, že městu novinka přinese úsporu nákladů na tisk, obálky a doručování poštovních poukázek či zasílaných upomínek. Od novinky si primátorka slibuje zlepšení platební morálky poplatníků a snížení pohledávek města.  Jak doplnila, do budoucna by město tuto službu mohlo využít kromě placení místních poplatků například i pro platbu nájmů.

„Připravovaná novinka je zatím pilotním programem. Jakmile začnou tuto službu nabízet i jiné bankovní domy, spustíme spolupráci i s jinými bankami,“ uzavřela Rašková.

Česká spořitelna vybere základní množinu osob (na základě dřívějších plateb), kterým přednastaví možnost platby pomocí e – Faktury a tuto službu vybraným osobám nabídne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…