Prostějov: Předkupní právo na Klokánek město nevyužije

27.10.2015 11:59

Vedení města stále řeší situaci týkající se budovy Klokánku, kterou v Prostějově připravoval Fond ohrožených dětí (FOD). Fond, který se do oprav pustil, od svého záměru z finančních důvodů odstoupil a chce dům prodat. Zástupci FOD nakonec nabídli městu využít předkupního práva a budovu odkoupit.

Prostějov: Předkupní právo na Klokánek město nevyužije
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Pověřený zástupce fondu se na nás obrátil s tím, že budovu chtějí prodat. Vzhledem k tomu, že máme předkupní právo, nabídli nám, abychom ho využili. Je nám líto, že zázemí pro děti tady nebude. Do této služby jsme vkládali veliké naděje. Je třeba říci, že pokud bychom si vzali budovu Klokánku zpět, bylo by třeba přijmout za vlastní i dluh, který jeho rekonstrukcí vznikl a ten je veliký,“ nastínil náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Podle výpisu z katastru nemovitostí na budově vázne zástavní právo stavební společnosti na zajištění dluhu ve výši 9.358.000 Kč bez DPH za provedenou rekonstrukci.

O využití předkupního práva v případě podání oficiální nabídky ze strany FOD rozhoduje Zastupitelstvo města Prostějova, které v roce 2012 schválilo bezúplatný převod stavby budoucí budovy Klokánku na sdružení Fondu ohrožených dětí. Rada města Prostějova proto doporučila zastupitelům nevyužít tohoto předkupního práva a schválit jeho zrušení.

Dále schválit změnu podmínek bezúplatného převodu stavby občanského vybavení spočívající ve zrušení závazku nabyvatele, který spočívá v tom, že převáděné nemovitosti bude obdarovaný po dobu minimálně 20 let využívat výhradně pro účely činnosti sdružení Fond ohrožených dětí v souladu se stanovami tohoto sdružení a pro případ porušení tohoto závazku bude ve smlouvě sjednána smluvní pokuta ve výši 500.000 Kč. Tu FOD platit nemusí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…