Prostějov: Užívání autobusového nádraží bude zpoplatněno, rozhodli radní

21.11.2017 8:37

Při nedávném jednání radních padlo rozhodnutí zpoplatnit užívání autobusové stanice v Prostějově.

Prostějov: Užívání autobusového nádraží bude zpoplatněno, rozhodli radní
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Za jeden spoj bude město od dopravců inkasovat 28 korun (bez DPH).

„Jednali jsme o tomto postupu s hlavním partnerem Koordinátorem Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (dále jen KIDSOK). V současnosti už připravujeme vzájemnou smlouvu. Jedná se o smluvní období na deset let, tedy konkrétně od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2027,“ uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana. KIDSOK tak bude hradit náklady spojené s užíváním stanice. Odpovědnost za škody způsobené dopravci pak bude ošetřeno samostatnými smlouvami mezi městem a dopravci.

„Cena za vjezd jednoho spoje na nádraží je takto určena i u ostatních velkých nádraží Olomouckého kraje. Rok 2018 stanovujeme pro celé desetileté období jako náběhový. Z toho se odvíjí i odhad celkového počtu spojů a výše zálohové částky, která bude v roce 2018 vyplacena. Částka je zatím navržena na 2,031.200,- Kč (bez DPH),“ doplnil Smetana s tím, že podle odhadu bude skutečná výše spojů za rok 2018 podstatně vyšší a odrazí se to na konečném vyúčtování v roce 2019.

„Očekáváme roční platbu na úrovni 4 milionů korun. Znamená to, že doplatek bude počátkem roku 2019 činit zhruba 2 miliony,“ přidal výčet získaných financí náměstek Smetana. Další zpoplatňovanou skupinou dopravců budou ti, jejichž linky nejsou hrazeny ze strany KIDSOK.

„I u nich budeme uplatňovat stejný způsob úhrady,“ dokončil Pavel Smetana s doplnil, že zavedením zpoplatnění užívání autobusové stanice získá město Prostějov roční příjmy na úrovni asi 4,35 milionu korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…