Prostějov: Značení jízdních kol syntetickou DNA

25.06.2017 15:27

V letošním roce bude označeno 200 jízdních kol a invalidní vozíky dle zájmu.

Prostějov: Značení jízdních kol syntetickou DNA
Foto: pixabay.com
Popisek: kolo, ilustrační foto

Městská policie Prostějov v rámci Programu prevence kriminality ve městě Prostějově pro rok 2017 začne od 1. 9. 2017 zdarma značit jízdní kola a invalidní vozíky syntetickou DNA. V letošním roce bude označeno 200 jízdních kol a invalidní vozíky dle zájmu. Značení je určeno občanům města Prostějova a bude probíhat na služebně Městské policie Prostějov, Havlíčkova ul. č. 4. vždy v pondělí a ve středu od 8.00 h do 11.00 h a od 12.00 h do 15.00 h. V případě zájmu o značení, je třeba objednat se k této službě přes objednávkový systém ZDE, který bude spuštěn od 1. 8. 2017, bez objednání nebude možné značení provést.

Ke značení je třeba s sebou vzít očištěné jízdní kolo/invalidní vozík určené ke značení, občanský průkaz, doklad o způsobu nabytí jízdního kola/invalidního vozíku, popř. je možné jej na místě nahradit čestným prohlášením.

Forenzní značení syntetickou DNA je moderní metodou prevence majetkové trestné činnosti. Syntetická DNA je netoxická, zdravotně nezávadná látka, která je po zaschnutí pouhým okem neviditelná a bez viditelného poškození je neodstranitelná.

Upozorňujeme, že vzhledem k technologii materiálu nebude možné značit jízdní kola či invalidní vozíky za deštivého počasí a při teplotách pod 10°C. Nelze značit mokré jízdní kolo/invalidní vozík a je třeba počítat s následnou dobou schnutí, v případě mokrého terénu by mohlo dojít ke znehodnocení značení.

Informace pro zájemce o značení budou dále zveřejňovány v letních vydáních Prostějovských radničních listů a na webových a FB stránkách města.

Forenzní značení syntetickou DNA je podporováno dotačními prostředky Ministerstva vnitra ČR a finančními prostředky z rozpočtu Statutárního města Prostějova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…