Protidrogový vlak přijede poprvé do Kopřivnice

30.04.2017 21:50

V rámci své moravskoslezské tour zavítá ve středu 3. května do Kopřivnice protidrogový vlak. Díky němu si budou moci děti i jejich rodiče rozšířit dosavadní přístupy a metody primární protidrogové prevence.

Protidrogový vlak přijede poprvé do Kopřivnice
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Multimediální vlaková souprava se šesti vagóny bude přistavena na kopřivnickém vlakovém nádraží. Netradiční interaktivní prostory v dopoledních hodinách přivítají žáky druhého stupně základních škol, v odpoledních širokou veřejnost. Ta bude mít možnost vlak navštívit v době od 15:30 do 18 hodin. „Průvodci účastníků akce budou odborní lektoři, kteří s každou skupinou stráví devadesát minut, přesně tak dlouho trvá jedna prohlídka,“ uvedla manažerka volnočasových aktivit Lenka Heráková.

Prohlídky začnou vždy po dvaceti minutách, přičemž vstupné do vlaku bude pouhých dvacet korun. „Tato netradičně nízká cena je možná proto, že příjezd protidrogového vlaku finančně podpořilo jednak město Kopřivnice a také Moravskoslezský kraj,“ prozradila Lenka Heráková s tím, že kromě Kopřivnice multimediální vlaková souprava navštíví také Nový Jičín, Frýdlant nad Ostravicí a další města.

Součástí projektu je sběr anonymních dat

Příjezd protidrogového vlaku podpořily všechny kopřivnické školy. „Právě od nich vzešla tato potřeba. V loňském roce na ni nezbyl prostor kvůli jiné velké akci, ale v letošním roce se nám to již podařilo,“ vysvětlila manažerka volnočasových aktivit s dovětkem, že protidrogový vlak do města automobilů zavítá v rámci Zdravotního plánu.

Jak uvádějí organizátoři akce souprava Revolution Train je obrovským třistatunovým a sto padesát metrů dlouhým kolosem a zároveň cestujícím „muzeem“ - médiem, jež vzbuzuje zájem a otevírá nové možnosti spolupráce v oblasti prevence se stávajícími aktéry. Součástí projektu je sběr anonymních dat, která pak mohou jednotlivá města využít pro tvorbu koncepcí protidrogové prevence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…