První část cyklostezky z Hradce do Pardubice je hotová

05.04.2019 13:45 | Zprávy

Ačkoli některé části nové cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem využívali cyklisté a on-line bruslaři již na konci loňského roku, oficiálně bude stezka uvedena do provozu zítra.

První část cyklostezky z Hradce do Pardubice je hotová
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Stavba prvního úseku cyklostezky, která má propojit krajská města na východě Čech, začala loni v červnu. Celkové náklady na tento pětikilometrový úsek byly 30,6 milionů korun.


Nová cyklostezka vede z hradecké Třebše podél Labe a končí zatím ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. „Již v průběhu stavby této nové cyklostezky bylo vidět, jak se na ni nejen Hradečáci těší, a ještě před samotným otevřením využívali její hotové části k aktivnímu odpočinku. Nyní to pro některé obyvatele Vysoké bude i bezpečné spojení pro cestu na kole do zaměstnání nebo za zábavou do Hradce,“ říká Monika Štayrová, náměstkyně primátora odpovědná za oblast ekonomiky a dotací. „Na tuto investici se podařilo získat v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace dotaci ve výši 27,3 milionu korun. Výrazně jsme tak ušetřili městský i krajský rozpočet. Hradec Králové přispěl 1,5 milionu korun, Královéhradecký kraj pak 1,8 milionu korun,“ dodává náměstkyně Štayrová.


Slavnostní otevření prvního úseku cyklostezky „Mechu a perníku“ se bude konat zítra od 15 hodin ve sportovním areálu ve Vysoké nad Labem. Společenský program začne již ve 13 hodin.



 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

10:23 Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

Ostravská Nová radnice bude 1. července 2024 zapsána do seznamu národních kulturních památek a zařad…