Radnici ve Zlíně povede koalice hnutí STAN a ANO 2011

21.10.2014 15:09

Radnici ve Zlíně povede v nadcházejícím volebním období koalice složená z hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a ANO 2011. Obě strany již uzavřely memorandum o spolupráci, k podpisu koaliční smlouvy dojde v nejbližších dnech.

Radnici ve Zlíně povede koalice hnutí STAN a ANO 2011
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Lidé dali ve volbách nejvíce hlasů těmto dvěma hnutím a přejí si tedy, aby vedly naše město. Jejich vůli respektujeme a proto jsme se dohodli na spolupráci. Nebyl v tom zásadní problém, naše volební programy mají hodně společného,“ konstatoval primátor a lídr hnutí STAN Miroslav Adámek. „Jednání byla od počátku velmi věcná a korektní, což je velkým příslibem pro celé volební období. Shodli jsme se na průnicích programu i modelu obsazení rady,“ sdělil Patrik Kamas, jednička kandidátky hnutí ANO 2011.

Obě hnutí se dohodly na tom, že rada města bude mít 11 členů, tak jak tomu bylo na počátku právě končícího volebního období. O konkrétním personálním složení se ještě bude jednat. Jisté však je, že Starostové v ní budou mít sedm zástupců, čtyři obsadí ANO 2011. Společným kandidátem obou hnutí na primátora bude Miroslav Adámek.

Komunální volby ve Zlíně vyhrálo hnutí STAN. Jeho představitelé vyjednávali o složení koalice nejen s druhým ANO, ale i s ČSSD a KDU-ČSL, které v zastupitelstvu také zasednou. Nabídku k jednání nedostali od vítěze voleb pouze komunisté.

V zastupitelstvu města, které má 41 členů, bude mít koalice většinu 26 hlasů. Za STAN v něm zase 18 zastupitelů, ANO bude mít osm zástupců. Kromě nich zde zasedne také šest sociálních demokratů, šest zástupců KDU-ČSL a tři komunisté.

Stejně jako v předchozím období chce koalice spolupracovat i s opozicí. Příslib konstruktivního přístupu má už od sociální demokracie. „Není v nich hořkost z toho, že nejsou v koalici. Slíbili nám, že budou v maximální míře spolupracovat na věcech, které budou ve prospěch našeho města. Za tento přístup jim děkuji,“ vzkázal Miroslav Adámek.

Ustavující jednání nového zastupitelstva se uskuteční s největší pravděpodobností v první polovině listopadu.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…