Říčany chtějí na základě provedení exekuce odstranit nepovolené stavby

28.05.2015 8:27

Město se rozhodlo razantně řešit problematiku "černých" staveb ve správním obvodu Říčan. Uzavřelo smlouvu o provedení nepeněžité exekuce s novou soudní exekutorkou, která nyní postupuje v odstranění nepovolených stavebních úprav rekreační chaty v Louňovicích. A jedním případem to nekončí. Jak uvádí místostarosta Zdeněk Hraba /Klidné město/, tak říčanská radnice chce tímto způsobem pokračovat i u jiných staveb nepovolených stavebním odborem MěÚ Říčany.

Říčany chtějí na základě provedení exekuce odstranit nepovolené stavby
Foto: info.ricany.cz
Popisek: Říčany

Stavební úřad v Říčanech rozhodl o odstranění nepovolených stavebních úprav rekreační chaty v Louňovicích již na podzim roku 2010. O rok a půl později pak město předalo tuto exekuci jednomu z nasmlouvaných exekutorů. Do letošního roku však tento exekutor neučinil v řešení situace žádné kroky. Vedení Říčan se tak rozhodlo předat exekuci soudní exekutorce Janě Tvrdkové.

„Smlouva o provedení exekuce obsahuje postup exekutora při provádění nepeněžité exekuce, odměnu exekutorovi ve výši 10 tisíc korun (hrazenou exekuovaným subjektem) a rovněž povinnost města uhradit exekutorovi zálohu na náklady exekuce a případně další výdaje s tím spojené,“ říká vedoucí právního odboru Eliška Špoková s tím, že se jedná o časově i finančně velmi náročnou exekuci. Chatu vlastní dva majitelé, kteří by pak podle exekutorky měli náklady městu uhradit.

Soudní exekutorka začala ihned jednat s cílem dokončit exekuci výhledově do šesti měsíců. Město chce tímto přísným řešením zamezit existenci dalších nepovolených staveb v Říčanech a okolních obcích spadajících do obvodu rozšířené působnosti říčanského městského úřadu. Exekutorce se tak v blízké době objeví na stole nejspíš několik dalších „hříšníků“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…