Roudnice nad Labem: Na rekonstrukci Školní navazuje rozšíření parkování v Neklanově ulici

12.09.2020 19:03

V posledním prázdninovém týdnu se pokládkou asfaltu přiblížilo nejen dokončení rekonstrukce ulice Školní, ale i první desítky parkovacích stání v sousední Neklanově ulici.

Roudnice nad Labem: Na rekonstrukci Školní navazuje rozšíření parkování v Neklanově ulici
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Na práci Metrostavu navazuje První Podřipská stavební, která dokončí zbytek parkovací plochy podél fotbalového hřiště. Oproti původní situaci prostor nabídne tři desítky nových míst.

Proběhla kompletní rekonstrukce uličního prostoru včetně veřejného osvětlení. Na úkor části travnaté plochy byly před základní školou rozšířeny chodníky a přibyla i místa pro parkování. Dojde také k obnovení provozu v obou směrech. Zeleň doplnění výsadba stromů.  Po dokončení Školní ulice Metrostav dle plánu pokračuje opravami Stadické až ke křižovatce se Špindlerovou třídou. Tato část bude v září vyfrézována a do konce října by měla být hotova.

„Díky omezení provozu školských zařízení mohla firma Metrostav a.s. práce v prostoru mezi základní a mateřskou školou oproti původnímu plánu zahájit již v květnu. Příležitosti začít dříve jsme proto, po dohodě se zhotovitelem, využili naplno. Prvního září tak byla většina hotova a v současnosti zbývají jen drobné nedodělky. Finalizace stavby začátek školního roku nijak neovlivnila, firma Metrostav pracuje dle harmonogramu. Věřím, že se jí i nadále vše povede tak, jak je smluveno a brzy se dočkáme dokončení celé zakázky,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

V tomto měsíci však na dokončený prostor u základní školy navazuje i První Podřipská stavební a.s. Ta má v termínu do 15. prosince realizovat zakázku na dokončení příčných parkovacích stání podél fotbalového hřiště v Neklanově ulici. Oproti původní situaci prostor nabídne tři desítky nových míst.

„Plynule navazujeme na práce Metrostavu realizací stejných parkovacích stání z polovegetačních tvárnic, umožňujícím vsakování vody. Máme vytyčeny všechny inženýrské sítě. V průběhu výstavby by tak nemělo docházet k žádným nepředvídaným komplikacím. Pokud vše dobře půjde, mohli bychom zakázku dokončit i s měsíčním předstihem,“ přislíbil za zhotovitele Jan Husák.

V lokalitě na dokončení čeká ještě křižovatka ulic Neklanova a Školní. Na té se však začne pracovat až ke konci září. Důvodem je pohyb těžké techniky, nejen z důvodu výstavby parkovacích stání, ale i zateplování budovy SOŠ a SOU, který by ji zbytečně zatěžoval. Křižovatka bude zadlážděna žulovými kostkami 10x10 cm a zvýšena oproti navazující komunikaci. Vznikne tak přirozený zpomalovací prvek, který nahradí stávající příčné prahy.

„I přesto, že je v blízkosti křižovatky střední, základní i mateřská škola a z toho důvodu rychlost dlouhodobě regulována na 30 km/h, řidiči bohužel toto omezení často nedodržují. V zájmu bezpečnosti chodců je bohužel třeba je k tomu tímto způsobem donutit,“ vysvětlil místostarosta Řezníček.

Na aktuální průběh rekonstrukce se podívejte v reportáži roudnické televize MIS ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…