Rožnov pod Radhoštěm: Radnice tibetskou vlajku nevyvěsí

04.03.2018 21:08

O jeden hlas neschválilo rožnovské zastupitelstvo návrh jednoho ze svých členů na vyvěšení tibetské vlajky na budově radnice. Vlajka ale bude, podobně jako v v předchozích letech, na budově Městské knihovny Rožnov.

Rožnov pod Radhoštěm: Radnice tibetskou vlajku nevyvěsí
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Pouze deset zastupitelů zvedlo ruku pro návrh vyvěšení tibetské vlajky na budově rožnovské radnice. Pro schválení předloženého usnesení bylo ale potřeba o jeden hlas více. Vlajka tak bude vlát alespoň na budově městské knihovny.

„Mrzí mne, že se město 10.3. oficiálně nepřipojí k symbolickému protestu. Tibetská vlajka symbolizuje nesouhlas s násilným potlačováním práv a svobod národů a menšin na celém světě. Podobných projevů podpory se po invazi v roce 1968 dostalo i Československu. I takováto symbolická podpora má význam,“ uvedl předkladatel návrhu, rožnovský radní Petr Kopecký.

„Zastupitelstvo je nejvyšším orgánem města, který v tomto případě vyvěšení vlajky neschválil. To je potřeba respektovat a já rozhodnutí svých kolegů žádným způsobem nebudu rozporovat,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…