Rožnov pod Radhoštěm: Senior taxi oslavilo pět let

02.09.2023 11:17 | Tisková zpráva

Od roku 2018 mohou držitelé Rožnovské seniorské karty využívat přepravu v rámci Senior taxi na území Rožnova. V pátek 1. září 2023 oslavlo pět let od začátku fungování. Za dobu svého působení zprostředkovalo více než 35 000 jízd. Držitelé karty hradí pouze poplatek za přistavení vozidla ve výši 20 korun, jízdu do vzdálenosti sedmi kilometrů poté platí město.

Rožnov pod Radhoštěm: Senior taxi oslavilo pět let
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Službu Senior taxi mohou využívat držitelé Rožnovské seniorské karty na cesty k lékařům, hřbitovní místa, poštu, nádraží, do supermarketů, do míst poskytování nezbytné péče o tělo nebo také na městský úřad Rožnov pod Radhoštěm. Bezúplatně může být s držitelem karty přepravována jedna osoba jako doprovod, menší břemena, spoluzavazadla, skládací invalidní vozíky, francouzské hole.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

„Chceme, aby se v Rožnově žilo dobře všem generacím, a k tomu patří také doprava. Jsem velmi rád, že naše spoluobčany nad 65 let už pět let vozí Senior taxi. Chtěl bych poděkovat radě města za podporu projektu a kolegům, kteří službu na městě hlídají. Samozřejmě ale nesmím zapomenout na pana řidiče, který nám každý pracovní den vozí seniory na potřebná místa,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Provozní doba poskytování služby je od pondělí do pátku v době od 6 do 14 hodin, zde však dojde ke změně a senioři budou moci tuto formu dopravy využívat i v pozdějších hodinách. „Díky dotaci ze soutěže Obec přátelská rodině a seniorům 2023 můžeme rožnovským seniorům v rámci zlepšení a zkvalitnění poskytované služby nabídnut rozšíření provozní doby služby Senior taxi v období od září 2023 do prosince 2023 o dvě hodiny, tedy do 16 hodin,“ dodal na závěr starosta města Jan Kučera.

Dne 1. září 2023 uplynulo pět let od zahájení provozu služby Senior taxi v Rožnově pod Radhoštěm. K datu 31. července 2023 bylo uskutečněno 35 195 jízd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…