Rožnov pod Radhoštěm připravuje rozpočet na rok 2015

25.11.2014 17:21

Zastupitelé města se ve čtvrtek 20. listopadu sešli nad pracovním návrhem rozpočtu Rožnova na rok 2015. Ten prozatím počítá s příjmy i výdaji ve výši 330 milionu korun. Celkový objem navrhovaného rozpočtu tak je o přibližně 80 milionů korun vyšší než rozpočet v letošním roce.

Rožnov pod Radhoštěm připravuje rozpočet na rok 2015
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Starosta Rožnova Radim Holiš svolal pracovní poradu členů zastupitelstva města k detailnímu projednání jednotlivých položek návrhu rozpočtu na rok 2015. Vyšší příjmy města a tím pádem i vyšší výdaje. Taková je realita, ze které vycházeli pracovníci odborů MěÚ při zpracování návrhu rozpočtu města na rok 2015. Celkové předpokládané příjmy jsou 330 milionů korun, stejně vysoké tak mohou být i výdaje.

„Nejvýznamnější příjmy v rozpočtu města jsou daňové příjmy, městské a správní poplatky a příjmy z hazardu. Zde je celková výše příjmu vypočítána na 204 milionů korun. V objemu příjmů následuje dotace na výkon státní správy (24 milionu korun),“ popsal příjmovou stránku rozpočtu města vedoucí finančního odboru MěÚ Martin Hrnčárek.

Ve výdajích jsou nejvyšší položkou provozní náklady města ve výši 240 milionů korun, do této částky jsou ale nově zařazeny také dotované akce, které jdou účetně přes město Rožnov. Výše plánovaných investic na příští rok dosahuje částky 81 milionů korun. „Jedná se například o vybudování odpadového centra (26 milionů korun), rekonstrukce ulice Palackého (19 milionů korun) nebo rekonstrukce křižovatky u Rosavy (5,5 milionů korun),“ vyjmenoval starosta Rožnova Radim Holiš.

„Vydiskutovali a vyjasnili jsme si řadu věcí souvisejících s navrhovaným rozpočtem v rámci jeho jednotlivých položek. Nyní návrh rozpočtu projednají jednotlivé politické strany a věřím, že do konce letošního roku proběhne jeho definitivní schválení tak, aby město nemuselo řešit tzv. rozpočtové provizorium,“ doplnil starosta Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: roznov.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …