Rozpočet města Chrudim se přehoupl přes 550 milionů

25.07.2018 21:18

Chrudimští radní na svém jednání v polovině července schvalovali již desáté letošní rozpočtové opatření k rozpočtu města Chrudim na rok 2018, kterým se příjmová i výdajová část rozpočtu zvyšuje o další téměř 3 miliony korun.

Rozpočet města Chrudim se přehoupl přes 550 milionů
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„V příjmové části rozpočtu se objevují především dotace, vesměs menší. Jedinou velkou z nich je dotace ve výši téměř 2,8 milionu korun pro Centrum sociálních služeb a pomoci na sociální služby,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Daleko obsáhlejší je výdajová část rozpočtového opatření, která obsahuje téměř třicet dílčích položek. K největším změnám dochází jako tradičně u kapitoly Odboru investic. „V tomto případě reagujeme na průběh jednotlivých investičních akcí. Některé se podařilo realizovat za menší objem peněz, než s kolika jsme počítali, u některých naopak musíme rozpočty navyšovat,“ doplňuje starosta Petr Řezníček. K navyšování rozpočtů tak dojde například u rozestavěné rekonstrukce budovy MŠ Víta Nejedlého, rekonstrukce objektu tělocvičny ZŠ Dr. Peška, rekonstrukční práce v ZŠ Dr. Malíka a U Stadionu, ale i u opravy markýz v ulici Čs. partyzánů nebo v oblasti výstavby a doplnění dětských hřišť.

Aktuální výše rozpočtu města Chrudim činí po schválení 552 166 900 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…