Rumburk chce do vybraných ulic města instalovat radary na měření rychlosti, přestupků přibývá

25.07.2017 17:33

Zvýšit bezpečnost chodců ve městě a také zklidnit dopravní situaci chce vedení Rumburku. V současné době proto uvažuje, že na čtyřech místech města bude instalovat radary na měření rychlosti. Na pořízení radarů chce město získat dotaci. Jasno by mělo být během podzimu.

Rumburk chce do vybraných ulic města instalovat radary na měření rychlosti, přestupků přibývá
Foto: rumburk.cz
Popisek: Letecký snímek na město Rumburk

„Chci zdůraznit, že nám jde hlavně o zvýšení bezpečnosti. Lidé si často stěžují, že přes město jezdí některá auta příliš rychle. Rozhodně není naším cílem vylepšovat městský rozpočet prostřednictvím pokut,“ říká starosta Rumburku Jaroslav Sykáček.

V Rumburku byly proto vytipovány čtyři lokality, kde si lidé stěžují na příliš vysokou rychlost projíždějících aut. Jde o ulice Krásnolipská, Pražská, Šluknovská a Jiříkovská.

Zatím nebylo rozhodnuto, jaké typy radarů Rumburk zvolí. Vedení se chce o radarech a jejich využití informovat u měst, která s nimi již mají zkušenosti.

Volit se bude ze čtyř možností:

1, Ukazatele rychlosti. Pevně instalovaný radar řidičům změří aktuální rychlost, jde o preventivní měření bez sankce. Ukazatel rychlosti vyjde na několik desítek tisíc korun.

2, Stacionární měření na jednom místě. Tento radar, který změří rychlost vozidla v jednom bodě, pořídí dokumentaci přestupku, tu poté řeší městský úřad.

3, Úsekové měření. Jedná se o měření v jednom úseku. V současné době je toto nejčastěji instalovaný systém měření rychlosti jízdy vozidel. Náklady na pořízení obousměrného radaru se pohybují od 900 tisíc korun do 1,2 milionů korun.

4, Laserové měřiče rychlosti. Jedná se o mobilní radar, který by na různých místech města využívala městská policie.

V Rumburku loni úřad řešil celkem 633 přestupků v dopravě. Byly za ně uděleny pokuty za necelé čtyři milióny korun, vybrat se podařilo 1,9 milionů korun. Letos půjde zřejmě o nárůst přestupků, do konce letošního června jich totiž městský úřad řešil 405.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…