Rumburk vypsal veřejný tendr na Lužickou nemocnici

19.10.2017 16:47

Rumburští zastupitelé schválili ve středu 18. října 2017 vypsání veřejného tendru na prodej sto procent akcií Lužické nemocnice a.s. Podmínky tendru v uplynulých dnech připravila sedmičlenná pracovní skupina, jejímž členem byl například starosta města Jaroslav Sykáček či opoziční zastupitel Jaroslav Trégr.

Rumburk vypsal veřejný tendr na Lužickou nemocnici
Foto: rumburk.cz
Popisek: Letecký snímek na město Rumburk

Veřejná soutěž bude dvoukolová. V prvním kole musí zájemci o nemocnici doložit, že splňují určená kritéria, která vzešla z jednání pracovní skupiny. V druhém kole pak musí zájemci předložit městu nabídku, splňující všechny náležitosti.

„Tento tendr má pomoci městu Rumburk najít silného strategického partnera, jehož úkolem bude podržet naši nemocnici. Ale nejen to, také do ní investovat. V neposlední řadě chceme, aby zachoval co nejširší zdravotní péči,“ říká starosta Rumburku Jaroslav Sykáček.

Zájemci o Lužickou nemocnici musí doložit své zkušenosti s provozem lůžkových zdravotnických zařízení, a to v oborech chirurgie, interna, pediatrie, gynekologicko – porodnické oddělení, JIP a následná lůžková péče. Zájemce musí mít také zkušenosti s provozem komplementu skládajícího se z RTG a OKBH. Město Rumburk jako vyhlašovatel také požaduje, aby uchazeč provozoval lůžkové zařízení na území České republiky s celkovým obratem větším než 300 milionů korun v předcházejících třech letech.

Zájemci se do veřejné soutěže mohou přihlásit do 1. prosince 2017. Uzávěrka druhého kola je pak 28. února 2018.

Dosud jednalo město Rumburk o převodu Lužické nemocnice s Ústeckým krajem. Ten deklaroval, že se do tendru, pokud bude vypsán, nepřihlásí.

„My bychom si samozřejmě přáli, aby se do tendru Ústecký kraj přihlásil. Chceme s ním jednat i nadále, otázkou je, zda bude chtít Ústecký kraj jednat s námi,“ dodává rumburský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…