RunCzech a České Budějovice pokračují v úspěšné spolupráci

20.07.2016 11:30

České Budějovice plus první červnová sobota rovná se jeden z nejprestižnějších běžeckých závodů v České republice. Tahle rovnice bude platit i nadále – a to po celých pět let! Spolupráci až do roku 2021 na společné schůzce domluvili představitelé Českých Budějovic a pořadatelů z RunCzech. Běžci si tak do svých kalendářů mohou poznamenat datum 3. června 2017, kdy se v jihočeské metropoli rozeběhne šestý ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice.

RunCzech a České Budějovice pokračují v úspěšné spolupráci
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Budoucnost českobudějovického půlmaratonu na pět let dopředu je dobrou zprávou především pro samotné běžce. Těch letos Českými Budějovicemi proběhlo 3 341 v hlavním závodě a 2 511 v dm rodinném běhu! Z výborné spolupráce s vedením města má radost také ředitel organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. „To, že v Českých Budějovicích budeme běhat dalších pět let, je fantastická zpráva. Myslím, že po pěti letech a pěti půlmaratonech se již dá mluvit o tradiční události, která pro celé České Budějovice znamená skutečně hodně. Já sám už teď nedočkavě vyhlížím desáté narozeniny našeho závodu,“ říká Capalbo. RunCzech na schůzi kromě něj reprezentovali také technický manažer závodu Tomáš Coufal a člen managementu Jaromír Skopalík.

Na českobudějovické radnici je přivítal primátor města Jiří Svoboda a první náměstek Petr Podhola. Nejvyšší vedení města půlmaraton intenzivně podporuje, jak ostatně dokazují slova primátora. „Těší nás možnost ještě užší spolupráce s RunCzech již v nynějším období přípravy závodu. Umožní nám kooperovat po mnohem delší dobu naše mediální kampaně a zintenzivnit komunikaci o spojení města a této významné sportovní události,” říká Jiří Svoboda.

Slova chvály má k závodu také první náměstek primátora Petr Podhola. „Naše město za těch pět let ukázalo, že je naprosto skvělým fanouškem a atmosféra v den závodu je zcela mimořádná. To myslím potvrdí každý, kdo na náměstí Přemysla Otakara II. přijde. Půlmaraton „nakazil“ běháním mnoho lidí, kteří se na toto prestižní klání připravují s odhodláním překonat svoje osobní rekordy. Kromě místních běžců se na trati pravidelně objevují vynikající sportovci světové úrovně, což prestiž závodu pochopitelně ještě zvyšuje a pro České Budějovice je to výborná reklama,“ říká Petr Podhola.

Necelých šest tisíc běžců ve všech kategoriích znamená pro České Budějovice jednu z největších událostí (nejen) sportovního charakteru. Návštěvníci ve městě před dvěma lety za závodní víkend utratili téměř 20 milionů korun a místní podniky musely kvůli poptávce ze strany návštěvníků zaměstnat mnoho nových pracovníků. Řada běžců navíc spojí závod s poznáváním města i celého Jihočeského kraje.

Smlouva o spolupráci se v těchto dnech finalizuje a brzy dojde k jejímu podpisu. Až se tak stane, nic nebude bránit přípravě příštího ročníku. Ten z náměstí Přemysla Otakara II. odstartuje v sobotu 3. června 2017 a běžci se na něj mohou již od příštího týdne přihlásit. Otevírání registrací na příští jarní sezónu RunCzech odstartuje v následujících dnech a kromě Českých Budějovic se sportovci mohou hlásit na půlmaratony v Praze, Karlových Varech, Olomouci a na maraton v Praze.

Více informací na www.runczech.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…