Rychvald má v plánu investice za šestatřicet milionů korun

19.01.2017 18:30

Rychvaldští radní letos chystají investice za více než 36 milionů korun. V plánu mají například vybudování chodníku na ulici Michálkovická, technické zhodnocení kotelen nebo majetkoprávní vypořádání pozemků pod místními komunikacemi. Investice si město může dovolit, hospodaří dobře a nemá žádné úvěry.

Rychvald má v plánu investice za šestatřicet milionů korun
Foto: archív autora
Popisek: Rychvald

Většina investic půjde do rozvoje městského majetku. „To jsou nejlépe zhodnocené peníze. Nechystáme žádné megalomanské stavby a projekty, u kterých by pak město muselo dotovat jejich provoz. Mnohé investice naopak přinesou úspory, například zateplování obytných domů,“ vysvětlila starostka Šárka Kapková.

Dalších 30 milionů půjde do oprav a údržby městského majetku, údržby veřejné zeleně i komunikací a také na služby pro občany, například na knihovnu, kulturu nebo provoz senior taxi. „Senior taxi, které jsme u nás zavedli jako první v republice, chceme udržet a rozvíjet. Od loňska jsme zavedli novou službu hospital taxi, takže starší občané se už dostanou za symbolickou cenu nejen na úřady nebo na poštu či nákupy, ale také do zdravotnických zařízení v Orlové a Bohumíně,“ dodala Šárka Kapková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…