Rýmařov: Lipová ulice projde rekonstrukcí

11.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Koncem dubna začala oprava místní komunikace Lipové ulice. Budou odstraněny stávající vrstvy chodníků a komunikací, včetně obrubníků, a nahrazeny novými vrstvami. Souběžně bude provedena částečná rekonstrukce dešťové kanalizace a vybudování nového veřejného osvětlení. Komunikace bude během stavebních prací uzavřena.

Rýmařov: Lipová ulice projde rekonstrukcí
Foto: wikimedia.org/Martin Kotačka
Popisek: Rýmařov

Předmětem stavby je kompletní rekonstrukce místní komunikace ulice Lipová, a návrh nového chodníku v úseku jednosměrné části ulice (od parkoviště u Střediska volného času po křížení s ulicí třída Hrdinů). V místě stávající štěrkové plochy vedle pneuservisu, která je využívaná pro odstavování vozidel, je navrženo snížení chodníku. Úsek stávajícího chodníku z litého asfaltu u parčíku bude odstraněn. Výkop bude zasypán zeminou a plocha zatravněna.

Pro nové veřejné osvětlení je navrženo osm osvětlovacích stožárů s LED svítidly. Následně dojde k demontáži starých stožárů včetně betonových základů a napájecích kabelů.

Stavbu bude provádět firma BERKASTAV s. r. o. za cenu 4 410 000,00 Kč bez DPH (5 336 100,00 Kč vč. DPH). Realizace celé stavby potrvá 90 dnů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…