Semily: Cena města za rok 2015 pro Jizerku a Josefa Zajíce

09.02.2016 15:16

Kulturní centrum GOLF hostilo v sobotu 6. února v pořadí již 8. Ples města Semily. Tak jako každý rok se součástí programu stalo i slavnostní udělení Ceny města za rok 2015.

Semily: Cena města za rok 2015 pro Jizerku a Josefa Zajíce
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Tentokrát převzali čestné ocenění z rukou starostky města Leny Mlejnkové Josef Zajíc, bývalý ředitel Střediska volného času dětí a mládeže a za pěvecký sbor Jizerka jeho sbormistryně Nadia Ladkany a Alena Brádlová.

Josef Zajíc obdržel cenu města Semily za volnočasové sportovní aktivity věnované dětem a mládeži, vždyť více jak 35 let neúnavně organizoval pro mládež zájmové kroužky, sportovní akce, letní tábory na Babetě v Jesenném, lyžařské výcviky a kurzy.

"A nebyly to věci jen tak obyčejné, protože ke každé aktivitě přidával také svoji nápaditost, šikovnost, fyzickou zdatnost, sportovního ducha a takříkajíc chlapský přístup. Dětem zároveň předával i tolik důležitý smysl pro férovost a pravidlo, že dané slovo platí." připomněla Lena Mlejnková, starostka města Semily.

Dětský pěvecký sbor Jizerka v loňském roce oslavil 50. výročí své činnosti a u té příležitosti získal Cenu města za mezinárodní reprezentaci města Semily v oblasti sborového zpěvu. Jizerka byla založená Alenou Kuželovou, záhy Brádlovou na základní škole v Semilech Podmoklicích v roce 1965.

"V Semilech snad není jediná rodina, která by neměla svého člena, nejbližší příbuzné nebo alespoň známé v pěveckém sboru Jizerka a až vůbec neexistuje nikdo, kdo by o Jizerce nic nevěděl nebo neslyšel nebo ji nikdy neviděl vystupovat." uvedla Lena Mlejnková.

"Určitě se nemýlím, když odhadnu počet dětí, které prošly sborem za 50 let jeho působení, na stovky. Manželům Brádlovým a později i Nadie Ladkany patří náš bezmezný obdiv a ještě větší dík." dodala starostka

O Ceně města

Cena města Semily je svébytným projevem díku města žijícímu občanovi, spolku nebo jiné organizaci za činnost ve prospěch města nejen v daném kalendářním roce, ale i za celoživotní úsilí.

V žebříčku ocenění se nachází mezi čestným uznáním a titulem Čestný občan města. Ačkoli jde o cenu symbolickou, která není svázána s finanční odměnou, je stále cenou uznávanou a prestižní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…