Senioři v Jindřichově Hradci sportovali a zahájili I. ročník Školy 3. věku

22.09.2017 15:14

Již druhý ročník Senior her Otín 2017 se v pondělí 18. září 2017 vydařil. Předcházela tomu ovšem řádná příprava. Málokdo si totiž umí představit, kolik detailů je potřeba vypilovat, aby taková událost, které se zúčastní velké množství lidí, běžela jako po másle.

Senioři v Jindřichově Hradci sportovali a zahájili I. ročník Školy 3. věku
Foto: Jindřichův Hradec
Popisek: senoioři z Jindřichova Hradce

Jak říká známý citát: „Být připraven, je první předpoklad úspěchu.“ A my jsme připraveni byli. Soutěžilo se na sedmi stanovištích, kde si mohli soutěžící vyzkoušet své dovednosti v různých oblastech od trénování paměti až po jemnou motoriku, ale i poznávání bylinek. Užívali si to náramně.

V letošním ročníku soutěžily z každého oddělení dvě tříčlenná družstva a  protože máme tři oddělení, rozdělovaly se medaile všem. Zkrátka nepřišel ani ten, kdo si to přišel zkusit jen tak nanečisto, i ten dostal Pamětní list. Vítězné oddělení dostalo putovní pohár, který bude velkou motivací obhájit ho příští rok.

Odpoledne jsme měli milou návštěvu, za klienty přijel starosta Jindřichova Hradce ing. Stanislav Mrvka, který spolu s ředitelem Centra sociálních služeb v Jindřichově Hradci ing. Jiřím Blížilem vyhlásili výsledky a klientům předali medaile a diplomy.

Pan starosta se ale ujal ještě jedné důležité úlohy, jako patron Školy 3. věku tuto novou aktivitu zařízení slavnostně uvedl. Klienty seznámil se současností i budoucností Jindřichova Hradce a krátce s klienty pobesedoval. Pro klienty ve školním roce 2017 /2018 budou připravována témata se zdravotnictví, historie, kriminalistiky apod. Na zakončení ročníku jim budou každý rok slavnostně předány certifikáty o absolvování. Tyto certifikáty jim opět předá pan starosta jako patron této aktivity.

Součástí Senior her bylo i vyhodnocení letní soutěže Herbář 2017. Byly vytvořeny tři krásné herbáře, takže oceněni byly opět všichni.

Toto všechno by nebylo možné za velké pomoci zaměstnanců zařízení a studentů Střední zdravotnické školy v Jindřichově Hradci, obor Sociální činnost, kteří se našim klientům celý den věnovali jako asistenti.

Byl to krásný den a ještě krásnější je, že takto si ho lze užít i v pokročilém věku.

My určujeme kvalitu našich dnů a dáváme jim punc nezapomenutelnosti a výjimečnosti. Takže, ať jich máme na svém kontě co nejvíce, právě takových, jako byl právě třeba tento.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…