Setkání hornických měst propaguje Havířov také pomocí filatelie

25.04.2015 16:32

Setkání hornických měst a obcí, jehož 19. ročník se uskuteční v červnu v Havířově, potěší i filatelisty. Například k propagaci konání havířovského setkání byl upraven štoček výplatního stroje na dopisy odesílané z Magistrátu města Havířova a od 18. března je na něm termín konání a název akce.

Setkání hornických měst propaguje Havířov také pomocí filatelie
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V týdnu od 15. června bude hlavní pošta Havířov 1 používat příležitostné poštovní razítko, jehož autorem výtvarného návrhu je Zdeněk Heiser.

Razítko bude hlavní havířovská pošta používat až do soboty 20. června," uvedl předseda klubu filatelistů Havířov Petr Mazoch. V první den konání setkání hornických měst a obcí v Havířově 19. června 2015 a postupně do vypotřebení zásob bude hlavní pošta Havířov 1 používat na doporučené dopisy R-nálepku vydanou v počtu 480 kusů.

O vydání poštovního razítka a R-nálepky se zasloužil havířovský magistrát právě s Klubem filatelistů v Havířově. "Zájemci a nejen filatelisté se tak mohou těšit na pořízení celistvostí opatřené příležitostným razítkem i R-nálepkou k tomuto setkání," řekl Mazoch.

19. setkání hornických měst a obcí pořádá Havířov při příležitosti 60. výročí vzniku města. Do Havířova se sjedou stovky krojovaných horníků z celé České republiky, sousedního Slovenska a Polska, účast přislíbily také hornické spolky z Německa a Rakouska.

Součástí třídenní akce od 19. do 21. června bude sobotní tradiční Havířov v květech s průvodem, ve kterém se představí právě města a hornické spolky, půjdou v něm mažoretky, dechové hudby a pojedou alegorické vozy. Téma květinové soutěže Havířova v květech koresponduje s akcí a má název Pohádkové postavičky z podzemí. Květinové sochy bude jako obvykle tvořit řada známých floristů a květinových studií nebo škol. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…