Silnice z Jičína na Železnici projde rekonstrukcí, město čekají dopravní omezení

21.07.2016 16:08

Frekventovaná silnice č. II/286 vedoucí z Jičína na Železnici projde do konce příštího roku kompletní rekonstrukcí. Královéhradecký kraj chce s první etapou začít již koncem léta, dokončení se předpokládá na podzim příštího roku. Spolu s tím půjdou ruku v ruce další práce, které Jičín plánoval, a to např. část kanalizace z lokality Kasárna nebo chodníky a parkování přilehlé této silnici. Začít by se mělo u kruhového objezdu v lipách a Jičín zde čekají dopravní omezení.

Silnice z Jičína na Železnici projde rekonstrukcí, město čekají dopravní omezení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Královéhradecký kraj chce spustit v druhé polovině srpna jednu z největších dopravních stavebních akcí v Jičíně. Jedná se o rekonstrukci silnice č. II/286 v úseku od okružní křižovatky v lipách, přes Valdice, Železnici až na hranici kraje. Celková délka stavby činí cca 5,8 km. Stavba je rozdělena na několik etap, které na sebe budou postupně navazovat. Stavba bude probíhat za provozu, začne se kruhovým objezdem v lipách a dále 800 metry vozovky v ulici Revoluční. „Doprava zde bude značně omezena - práce budou probíhat za provozu, postupně až k železničnímu přejezdu v Sedličkách, a to zhruba do konce října. Průjezd bude možný vždy v jednom jízdním pruhu,“ uvádí místostarosta města Mgr. Petr Hamáček.

Město v souběhu s těmito pracemi chce udělat také plánované propojení dešťové kanalizace pro budoucí lokalitu Kasárna, které má vést příčně silnicí v místě, kde končí zástavba v Soudné, přes trať až do tzv. Valdického přivaděče. V roce 2014 město vykoupilo potřebné pozemky a zadalo projektovou dokumentaci pro odkanalizování a odvod dešťových vod v této lokalitě. Dokumentace se nyní dokončuje. Dále chce město vybudovat po pravé straně této silnice směrem na Železnici chodník, na který žádá o dotace z IROP. Nedávno Rada města schválila i vyřešení parkování a chodníku před Sportovním areálem v lipách, který bude na silnici II/286 navazovat. Ten by se mohl také v blízké budoucnosti vybudovat. „Chceme nyní udělat všechny nutné kroky k tomu, abychom neomezili záměry města do budoucna, jako jsou např. výše zmíněné akce,“ dodává místostarosta Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…