Smlouva se Znojemským městským pivovarem podepsána

19.12.2014 21:17

Vedení znojemské radnice dalo zelenou opětovné výrobě piva ve Znojmě. Nové pivo bude vařit nově založená společnost Znojemský městský pivovar a.s., se kterou radnice podepsala nájemní smlouvu o pronájmu části bývalého pivovaru. Heineken pivo ve Znojmě vařit odmítl.

Smlouva se Znojemským městským pivovarem podepsána
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Společnost Heineken podle předpokladů nevyužila svého přednostního pravá na znovuobnovení výroby svého piva ve Znojmě, a tak jsme mohli podepsat smlouvu s nově vzniklým Znojemským městským pivovarem. Přednostní právo vyplývalo z původní smlouvy, kterou podepsalo město s Heinekenem před čtyřmi lety, když pivovar kupovalo,“ říká starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel. Nový investor hodlá začít s výrobou piva v areálu znojemského pivovaru již příští rok.

„Bohužel jsme z popudu Heinekenu museli na nového nájemce přenést jisté omezující podmínky, které se pravděpodobně promítnou do jeho podnikatelského plánu. Přes tuto novou skutečnost nás zástupci Znojemského městského pivovaru ujistili, že nadále trvá jejich eminentní zájem obnovit výrobu piva ve Znojmě a podepsali s námi nájemní smlouvu, ve které na sebe převzali závazky vyplývající z naší smlouvy s Heinekenem,“ dodal starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…