Sokolov: Okolí obchodního domu Ural střeží bezpečnostní agentura

14.04.2024 7:04 | Tisková zpráva

Nepořádek a bezdomovci kolem obchodního domu Ural. To bylo hlavní tématem jednání mezi zástupci vedení města a spoluvlastníky objektu.

Sokolov: Okolí obchodního domu Ural střeží bezpečnostní agentura
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

„Stavebně technické zázemí a také nabídka některých služeb bohužel přitahují bezdomovce, kteří znečišťují jak okolí, tak i interiéry obchodního centra,“ podotýká starosta Sokolova Petr Kubis. Právě opilí bezdomovci a nepořádek pak podle něj způsobují to, že se řada lidí Uralu raději obloukem vyhne.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Že situace není dobrá, uznali na schůzce i zástupci spolumajitelů budovy. Souhlasili proto s tím, že od dubna zajistí bezpečnostní agenturu, která bude objekt i okolí střežit. Město pomůže tím, že v místě zvýší počet hlídek městské policie i Asistentů prevence kriminality. Zároveň poskytne pracovníkům ostrahy tzv. nouzové tlačítko, kterým mohou, v případě potřeby, okamžitě přivolat na pomoc strážníky. V jednání je i instalace venkovních bezpečnostních kamer, které by byly přímo propojeny s operačním střediskem městské policie.

Podle místostarosty Sokolova Jana Picky je důležité, aby střed města působil reprezentativně: „Jsem velice rád, že nám spoluvlastníci objektu vyšli vstříc i tím, že přislíbili opravit poškozenou dlažbu a zároveň vyčistit chodníky i sokly budovy od nevzhledných a zapáchajících skvrn.“ Město také nabídlo zapůjčení venkovních květináčů, které by mohly přispět k dalšímu zkrášlení a oživení místa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…