Sokolov: Setkání političek pořádala místostarostka už podruhé

03.12.2016 13:40

Místostarostka Renata Oulehlová pozvala k obědu politické kolegyně ze Sokolovska. Setkání uspořádala už podruhé ve své funkci. S političkami tentokrát obědvala také nová hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Sokolov: Setkání političek pořádala místostarostka už podruhé
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

U stolu se dále sešly starostky Iva Kalátová z Rotavy, Olga Gossová ze Svatavy, Martina Majdáková z Jindřichovic a místostarostka Kynšperku nad Ohří Štěpánka Neubergová.

Diskutovaly například o nedávno proběhlých volbách do zastupitelstev krajů a kvitovaly, že nejenom v regionální, ale také vysoké politice, přibývá žen. Právě tento trend už před rokem místostarostku Renatu Oulehlovou k setkání inspiroval. "Jsem historicky první žena na sokolovské radnici a po nástupu jsem cítila potřebu popovídat si i s ženami v politice a znát jejich názor a zkušenosti. Společně tak můžeme zhodnotit, co se kde podařilo nebo nepodařilo za proběhlý rok, můžeme si vzájemně poradit a předat své poznatky," vysvětluje smysl pracovních obědů Renata Oulehlová.

Hejtmanka Jana Vildumetzová souhlasí, že podobná neformální setkání jsou prospěšná a naznačila, že i ona by se ráda pravidelně potkávala se starosty měst a obcí Karlovarského kraje s tím, že poprvé by komunální představitele sezvala už příští týden.

Politické kolegyně mluvily také o sociálně vyloučených lokalitách, problémech nepřizpůsobivých spoluobčanů, nutnosti změn v sociální legislativě nebo rozpočtovém určení daní. Systém financování totiž obcím ztěžuje evidenční charakter trvalého bydliště. To odnáší zejména menší obce, kde často celý rok žijí lidé v rekreačních oblastech a tím pádem do obecních rozpočtů nepřispívají. Řeč byla také o veřejných setkáních s občany, které plánuje hejtmanka ve svém úřadu zavést.

Zúčastněné si na závěr předaly drobné dárky a rozloučily s tím, že ve spolupráci budou pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…