Sokolov: Studenti chystají besedy o drogách

11.01.2017 19:05

Studentské zastupitelstvo připravuje ve spolupráci s Kontaktním centrem KOTEC Sokolov, o.s. besedy na téma drogové závislosti. Ty mají veřejnost seznámit s příznaky i riziky, které s narkomanií souvisí. Uskuteční se v únoru a březnu.

Sokolov: Studenti chystají besedy o drogách
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Studenti se pro nový program rozhodli na podzimním adaptačním programu, kde plánovali aktivity na rok 2017. O jeho podobě diskutovali na svém zasedání v pondělí 9. ledna. Podle Hany Procházkové, vedoucí oddělení prevence Městské policie Sokolov, která studentskou organizaci zastřešuje, projekt nahradí soutěž Sokolov má talent. „Shodli jsme se, že se zaměříme na prevenci právě před drogami. Přispěla k tomu i návštěva pracovníků neziskové organizace KOTEC, kteří nám během přednášky jasně řekli, že tohle je ve městě velký problém," vysvětluje Hana Procházková.

Během veřejných besed se mají posluchači seznámit nejen s riziky užívání. „Chceme je poučit také o tom, jak mohou potíže rozpoznat, kam se mají obrátit, pokud pojmou podezření. Málokdo ví, jak se má zachovat, kde hledat pomoc," pokračovala šéfka prevence. Dodala, že na místě by měli své zkušenosti představit vyléčení i stále závislí narkomané.

Besedy jsou určené pro širokou veřejnost s tím, že dolní věková hranice návštěvníků je 12 let. První setkání se uskuteční 16. února v sídle Centra prevence Městské policie Sokolov (v přízemí budovy Městského úřadu Sokolov) a 16. března. Místo druhé besedy bude ještě upřesněné. Začátek bude vždy v 17 hodin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…