Soutěž „Namalujte svou tramvaj“ ovládla kresba Barevná Praha

22.09.2014 14:30

Výtvarnou soutěž každoročně vyhlašuje Magistrát hl. m. Prahy ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy, pod záštitou radní pro oblast školství Ludmily Štvánové a radního pro oblast dopravy Jiřího Pařízka, kteří společně s generálním ředitelem DPP Jaroslavem Ďurišem a s výtvarníkem Tomášem Spěvákem ze SUPŠ vybírali nejlepší návrhy. Jejich volba byla jednoznačná, zvítězil návrh studentů sekundy A pražského gymnázia Nad Alejí. V soutěži se sešlo celkem 45 návrhů od žáků druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií.

Soutěž „Namalujte svou tramvaj“ ovládla kresba Barevná Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Vítězný návrh jsem volil okamžitě. Myslím, že přesně vystihuje, proč takovou soutěž vyhlašujeme. Je to jedinečná možnost, jak oživit ulice Prahy a přitáhnou pozornost Pražanů k MHD a odlišit alespoň jednu tramvaj od »nosičů« reklamy. Za své úsilí ale zaslouží poděkování všichni studenti a žáci, kteří se letos soutěže účastnili. Všechny návrhy byly originální a bylo velmi těžké z nich vybrat ty nejlepší,“ řekl radní Jiří Pařízek.

„Této soutěže si cením proto, že v sobě spojuje dvě věci – podporuje kreativitu i zájem školáků o veřejnou dopravu. Věřím, že se bude tato netradiční tramvaj lidem líbit a bude se jim v ní i dobře cestovat,“ dodala radní Ludmila Štvánová.

Vítězný návrh „Barevná Praha“ bude použit jako šablona pro polep reálného vozu tramvaje typu T3, který bude jezdit po dobu jednoho roku na běžné lince městské hromadné dopravy. Před uvedením tramvaje do provozu proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a křest tramvajového vozu s vítězným návrhem v Muzeu MHD pro  deset vyhodnocených tříd, a to 9. října 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…