Soutěž Naše město Havířov vyhrála Základní škola Gorkého. Vítězové si užili Den s primátorkou

22.06.2017 19:05

Závěrem května se na základní škole Gorkého uskutečnil již 6. ročník soutěže Naše město Havířov. V konkurenci sedmi týmů z havířovských základních škol se jako největší znalci svého města ukázali reprezentanti ze ZŠ Gorkého Natálie Nákelná, Jana Juřenová a Jakub Bajger. Odměnou jim bylo setkání s primátorkou, dárky od města a výlet do Světa techniky Ostrava.

Soutěž Naše město Havířov vyhrála Základní škola Gorkého. Vítězové si užili Den s primátorkou
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V pondělí 19. června tak primátorka Jana Feberová přijala ve své kanceláři členky vítězného týmu. Jejich spolužák se kvůli dovolené návštěvy nezúčastnil. "S děvčaty jsme pohovořily o průběhu soutěže a některých celkem záludných otázkách, týkajících se města Havířova. Prohlédly si kancelář primátorky i prostory, kde probíhá jednání Rady města," sdělila primátorka.

Naše město Havířov je znalostně dovednostní soutěž tříčlenných týmů, pořádaná pro žáky druhého stupně havířovských základních škol. Účastníci musejí prokázat znalosti z dějepisu, zeměpisu, občanské výchovy i přírodopisu, ale také poznávat osobnosti spojené s Havířovem. "Na několika stanovištích jsme plnili úkoly týkající se historie i současnosti města. Letošní ročník byl tematicky zaměřen více i na sport, místopis a přírodovědné zajímavosti města," popsala průběh soutěže členka vítězného týmu Natálie.

Všichni účastníci soutěže byli odměněni upomínkovými předměty a členové týmů na prvním až třetím místě obdrželi poukázky na knižní odměny. Dvě členky vítězného týmu navíc navštívily Svět techniky v Ostravě-Vítkovicích a poté poobědvaly v restauraci Zámek Havířov.

Na druhém místě v soutěži skončilo družstvo ZŠ Mládežnická ve složení Václav Tžický, Daniel Golich a Jan Ožana, bronzovou medaili získali Eliška Polánková, Terezie Šrámová a Tomáš Csato ze ZŠ Žákovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…