Špičkové evropské kapely přijedou na Rock for People Europe do Plzně

11.12.2014 12:52

Oblíbený letní hudební festival Rock for People, který se tradičně koná v Hradci Králové, chystá v příštím roce rozšíření. Speciální evropská edice se odehraje 3. až 5. července v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 v areálu kreativní zóny DEPO2015 - bývalého depa Plzeňských městských dopravních podniků, kulturního centra Papírna a okolí řeky Radbuzy.

Špičkové evropské kapely přijedou na Rock for People Europe do Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Náš tým bere příležitost zapojit se do programu projektu Plzeň – Evropské hlavní města kultury 2015 jako výzvu, při které zúročíme své dosavadní bohaté zkušenosti v novém prostředí. Chystáme akci s evropským rozměrem, která přiláká do Plzně špičkové evropské kapely doplněné o talenty ze všech 28 členských zemí Evropské unie. Prostor ale dostanou i české kapely a samozřejmě nezapomeneme ani na kapely přímo z Plzně a okolí. V line-upu se objeví prověřená jména, která už historicky vystoupila na Rock for People nebo na ně máme dobré kontakty od zahraničních producentů,“ uvádí za pořadatele hudebního festivalu Michal Thomes. Festival Rock for People je jediným českým zástupcem Evropské asociace hudebních festivalů YOUROPE.

Právě evropský rozměr festivalu si zástupci společnosti Plzeň 2015 cení. Partnerství se zavedeným a respektovaným hudebním festivalem je garancí kvalitního programu. Festival je zároveň ideální platformou pro hudební vyžití, které si účastníci mohou užít víc než jen jednorázový koncert. Pořadatelé Rock for People navíc jako první přišli s nabídkou vzít pořadatelské riziko na sebe a spolupráci se společností Plzeň 2015 pojmout koprodukčně.

„Společnost Plzeň 2015 ani město Plzeň do festivalu Rock for People Europe sponzorsky nevkládá žádné finanční prostředky. Jedná se o koprodukci v celkové výši tři miliony korun, kterou naše společnost získala od privátních sponzorů. Tato částka se v případě úspěchu festivalu vrátí celá do rozpočtu projektu Evropské hlavní město kultury a případný zisk bude použit na rozvoj kultury v Plzni,“ zdůrazňuje ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek.

„Rock For People Europe považujeme za správnou odpověď na oprávněný požadavek veřejnosti na velkou hudební akci, který jsme po celou dobu příprav intenzivně vnímali. A kromě toho areál bývalého depa Plzeňských městských dopravních podniků, který v příštím roce otevíráme jako kreativní zónu DEPO2015, budujeme především pro výstavy a kreativní dílny i koncerty nejen pro rok 2015, ale s vizí do budoucna,“ doplňuje programový ředitel Jiří Sulženko.

„V okolí depa bude po tři letní večery živo, pro rezidenty ale samozřejmě chystáme zvýhodněné vstupy. Prostor v blízkosti centra jsme zvolili i s ohledem na to, že naším úkolem je přilákat lidi do města. Chceme, aby návštěvníci festivalu mezi kapelami vyrazili na prohlídku města, šli se podívat do Loosových interiérů, na exkurzi do pivovaru, dali si oběd v některé z vyhlášených plzeňských hospůdek. Pokud by se festival konal za městem, tento úkol nesplníme.

S pořadateli Rock for People se bavíme o tom, že přímo na festivalu bude fungovat infocentrum, kde návštěvníci budou moci získat informace o městě nebo si přímo objednat prohlídky. To výrazně zvýší ekonomický přínos festivalu pro město, stejně jako příjmy z ubytování a dalších služeb,“ vysvětluje Sulženko.

První jména interpretů budou potvrzena na začátku roku 2015. Vstupenky na festival se ale začnou prodávat už do Vánoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…