Sportovní areál u 3. ZŠ U Říčanského lesa se začne stavět letos. Zastupitelé před Vánocemi schválili rozpočet

05.01.2017 7:35

Tři dny před Vánocemi říčanští zastupitelé rozhodli o mnoha investicích. V rozpočtu se objevily peníze na dokončení rekonstrukce ulice Olivova, ulice Labská, Otavská nebo Nerudovy ulice. Třináct milionů korun půjde na výstavbu sportovního areálu školy „U lesa“, v přípravě je také cyklostezka z Kolovrat do Mnichovic. Rozpočet je vyrovnaný a rozděluje více než 360 milionů korun.

Sportovní areál u 3. ZŠ U Říčanského lesa se začne stavět letos. Zastupitelé před Vánocemi schválili rozpočet
Foto: info.ricany.cz
Popisek: Říčany

Asi hlavní investicí roku 2017, kterou pocítí nejenom žáci 3. ZŠ U Říčanského lesa bude výstavba sportovního areálu. Bude obsahovat hřiště s umělou trávou 60 x 40 metrů, běžecký ovál s tribunou a zázemím, menší hřiště s umělým povrchem, které bude na zimu opatřeno nafukovací halou. V neposlední řadě by zde měl vyrůst skatepark, horolezecká stěna a terénní okruh pro cyklisty, tzv. pumptrack.

„Projektuje se a věřím, že první etapa sportoviště by se mohla začít stavět někdy o prázdninách,“ vysvětluje starosta Vladimír Kořen (Klidné město) a dodává: „Myslím, že kupříkladu velké hřiště s umělou trávou budou využívat nejenom žáci, ale také třeba fotbalové kluby pro své tréninky.“

„Přemýšleli jsme o provizorních řešeních, ale ukázalo se, že investice do vybudování nějakého plácku na venkovní tělocvik, by byly ve výši třeba tří set tisíc, nebyla by to dobrá investice. Navíc vedle školy je Olivovna, která může dočasně prostor pro naše žáky poskytnout“, popisuje ředitel školy Dalibor Dudek.

Hřiště bude oddělené od provozu školy, bude přístupné veřejnosti a mělo by mít svého správce.

Dále zastupitelé schválili kolem tří desítek milionů korun na rekonstrukce komunikací a chodníků. Počítá se také s několika projekty, kde se radnice bude snažit získat dotační prostředky jako je výstavba Mateřské školy Větrník, tří projektů protipovodňových opatření na Říčanském potoce nebo cyklostezky Praha – Mnichovice, v první fázi bude v roce 2017 vybudovaná část mezi Marvánkem a Světicemi. Pro toto místo se podařilo získat dotaci od společnosti Billa ve výši 1,5 milionu korun na odpočinková místa a výsadbu stovek ovocných stromů.

Celkovou analýzu rozpočtu, kterou vypracuje předseda Finančního výboru Martin Gebauer, přinese únorové vydání Kurýra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…