Staré Město pod Sněžníkem: Školáci si vězeňským útěkem vydělávali na běžky

24.02.2016 13:44

Kluci a holky ze Základní školy ve Starém Městě pod Sněžníkem prožili první den po jarních prázdninách netradičně: simulovali útěk ze školy. Dvojice běžců navzájem připoutaných za nohu odlišovala od okolí vězeňská koule a také mobilní telefon se spuštěnou aplikací EPP Pomáhej pohybem. Body za svůj sportovní výkon v ní hned převedli na projekt S dětmi na běžky. Pokud se jim podaří s podporou veřejnosti nasbírat potřebný počet bodů, přispěje Nadace ČEZ škole 50 000 korun na nákup běžek pro děti z prvního stupně školy.

Staré Město pod Sněžníkem: Školáci si vězeňským útěkem vydělávali na běžky
Foto: mu-staremesto.cz.cz
Popisek: Staré Město pod Sněžníkem

Učitelé tím chtějí zvýšit zájem dětí o sportování. „Mobil, tablet či počítač dnes má většina našich žáků. Ale mnohem méně z nich má doma snowboard, lyže nebo kolo,“ uvedl ředitel školy Radovan Šikula, který by rád nové běžky využíval například v hodinách tělocviku, na lyžařském výcviku nebo při závodech. „Ačkoli se naše škola nachází v lyžařsky atraktivní oblasti, počet dětí, které aktivně provozují zimní sporty, je neuspokojivý. V našem regionu máme vysoký podíl sociálně slabších rodin, které nemohou podporovat své potomky tak, jak bychom si v oblasti sportu představovali. I škola má v této oblasti jen omezené možnosti,“ dodal Šikula.

Nabídku umístit projekt do aplikace EPP Pomáhej pohybem proto ředitel uvítal a spolu s týmem pedagogů hned vymyslel, jak do něj zapojit děti, které se v pondělí vrátily do školních lavic po týdenních jarních prázdninách. „Netradiční závod děti bavil více než klasický běh. Jako štafetový kolík nám sloužily právě mobilní telefony se spuštěnou aplikací, abychom pro náš projekt vysportovali další potřebné body,“ řekl ředitel.

Staroměstským školákům i dalším projektům z celé republiky lze prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem pomáhat několika druhy pohybu, kromě běhu třeba jízdou kole či na kolečkových bruslích nebo třeba zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite ZDE i samotná aplikace ČEZ EPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …