Starosta Frýdlantu si 17. listopad 1939 a 1989 připomněl v Liberci

18.11.2017 6:34

U Památníku obětem komunismu v Liberci v Jablonecké ulici si 17. listopadu 2017 připomněl položením věnce v barvách trikolory Den boje za svobodu a demokracii starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Starosta Frýdlantu si 17. listopad 1939 a 1989 připomněl v Liberci
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Spolu s ním se u památníku sešly zhruba dvě stovky lidí nejen z řad politiků a veřejných osobností, ale také pamětníků z řad veřejnosti a současných studentů. Společně si připomněli odpor českých studentů proti režimu v letech 1939 a 1989.

"Těší mě, že i přes sychravé a typicky listopadové počasí přišlo na vzpomínkové shromáždění poměrně dost lidí a nadějí mě naplňuje to, že nimi bylo i dost dětí. Demokracie totiž není samozřejmostí, nikdy nebyla a nikdy nebude. Musíme si ji chránit a bojovat za ni. A je neustále nutné připomínat si historické události, které nás k demokracii dovedly nebo které nás o ni naopak připravily. Jen tak můžeme být připraveni zasáhnout, když ji ztrácíme," podotkl starosta Frýdlantu po slavnostním aktu položení květin a věnců u památníku.

Účastníci setkání se pak vydali ještě na tradiční pochod proti zapomínání, který skončil u Památníku obětem okupace 1968 na průčelí liberecké radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…