Štěch (ČSSD): Předseda Senátu přijede do Jablonce za prací i za kulturou

30.03.2016 20:37

Předseda Senátu Parlamentu České Republiky Milan Štěch zavítá v pátek 1. dubna se svou chotí do Jablonce nad Nisou. Navštíví například jabloneckou nemocnici, Českou mincovnu či Muzeum skla a bižuterie. Na programu je také beseda s jabloneckými seniory. Večer pak bude patřit zahajovacímu koncertu projektu operních pěvců Gabriely Beňačkové a Jakuba Pustiny, nad nímž předseda Senátu převzal záštitu.

Štěch (ČSSD): Předseda Senátu přijede do Jablonce za prací i za kulturou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch obhájil své senátorské křeslo také

Manželé Štěchovi stráví v Jablonci celý den. Po úvodním slavnostním přijetí primátorem města Petrem Beitlem a jeho kolegy na radnici se jejich cesty rozdělí. Zatímco pana předsedu Senátu čeká spolu s místními politiky pracovně laděný program, paní Štěchová se v doprovodu paní Beitlové, manželky jabloneckého primátora, vydá do botanické zahrady a odpoledne za jabloneckou bižuterií. „Pan předseda má na svém programu setkání s novináři a návštěvu jablonecké nemocnice. Po společném obědě si Milan Štěch prohlédne Českou mincovnu a poté na něj již čekají senioři v klubovně domu zvláštního určení v Novoveské ulici, kde proběhne beseda,“ prozrazuje Markéta Hozová, tisková mluvčí jablonecké radnice. Zhruba hodinová beseda určená nejen seniorské veřejnosti je naplánovaná od 16:30

Hlavním impulsem návštěvy předsedy Senátu v Jablonci byla účast na večerním koncertu v divadle, nad nímž pan Milan Štěch převzal záštitu. S ohledem na tento fakt jablonecká radnice sestavila program celého dne.

Gabriela Beňačková v Jablonci

Koncert sopranistky Gabriely Beňačkové a tenoristy Jakuba Pustiny v Městském divadle v Jablonci nad Nisou zahajuje projekt, v němž tito operní pěvci představí světové operetní árie v několika koncertech po celé republice. Záštitu nad projektem, který začíná právě v Jablonci, převzal předseda Senátu parlamentu ČR Milan Štěch. Jablonecký zahajovací koncert podpořil svou záštitou také náměstek primátora Jablonce nad Nisou Pavel Svoboda.

„Celý projekt, který nabídne divákům a posluchačům světové operetní kusy v netradičním podání operních pěvců, čítá 5 nebo 6 koncertů, z nichž ten zahajovací se koná právě v jabloneckém městském divadle, ten poslední pak diváci uvidí v říjnu v Praze,“ vysvětluje ředitel Městského divadla v Jablonci Pavel Žur.

„Pro operní hvězdy se jedná o neobvyklou formu prezentace a věřím, že celý projekt je zajímavou pozvánkou do divadla nejen pro milovníky lehčího žánru operetních melodií. Slyšet operetní kusy v podání světové hvězdy operního nebe Gabriely Beňačkové je unikátní a jsem rád, že toto můžeme jabloneckým divákům nabídnout,“ dodává Žur. Po skončení představení se bude konat setkání s oběma protagonisty na autogramiádě ve foyer divadla.

Více informací ke koncertu ZDE

Program návštěvy

Příjezd do Jablonce v 10:00

Navržený program p. Štěcha:
10:00 – 10:50 přijetí na radnici – kancelář primátora (KP)
11:00 – 11:20 setkání s novináři v kapli jablonecké nemocnice
11:30 – 12:45 prohlídka Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o. za účasti médií
13:00 – 14:30 oběd v hotelu Zlatý lev
14:45 – 15:45 návštěva České mincovny
16:30 - 17:30 beseda se seniory v DPS Novoveská
18:00 Městské divadlo – společenské setkání a prohlídka divadla
19:00 Městské divadlo – představení - Světová operní hvězda Gabriela Beňačková a tenorista Jakub Pustina vystoupí za klavírního doprovodu Marty Vaškové. Koncert se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha a náměstka primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Mgr. Pavla Svobody.

Navržený program manželky p. Štěcha:
10:00 – 10:50 přijetí na radnici
11:20 – 12:30 návštěva Botanické zahrady v Liberci
13:00 – 14:30 společenský oběd v hotelu Zlatý lev
14:30 – 18:00 program spojený s jabloneckou bižuterií
18:00 Městské divadlo – společenské setkání a prohlídka divadla
19:00 Městské divadlo – představení - Světová operní hvězda Gabriela Beňačková a tenorista Jakub Pustina vystoupí za klavírního doprovodu Marty Vaškové. Koncert se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha a náměstka primátora statutárního města Jablonec nad Nisou Mgr. Pavla Svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…