Šternberk: Rekonstrukce mateřské školy na Nádražní začne v květnu

25.04.2017 21:25

Koncem měsíce března byla městu schválena dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pro projekt „Rozšíření kapacity mateřské školy na ulici Nádražní ve Šternberku“. Očekávaná rekonstrukce začne 2. května letošního roku, ukončení je plánováno na konec dubna 2018.

Šternberk: Rekonstrukce mateřské školy na Nádražní začne v květnu
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Stavbu bude provádět firma LINDAUR STAVBY podle architektonického návrhu a projektové dokumentace zpracované firmou Ateliér-r z Olomouce. Práce zahrnují rekonstrukci a dostavbu stávajícího objektu školy.

„Těmito úpravami dojde k rozšíření stávající kapacity budovy o jednu třídu. Vznikne dostatečné zázemí pro děti a zaměstnance: tři třídy - každá s kapacitou 28 dětí - šatny, hygienické zázemí, výdejna jídla,“ upřesnila vedoucí odboru školství a kultury Jana Kameníčková. V rámci rekonstrukce bude v budově školky vybudován výtah pro zajištění bezbariérového přístupu do všech jejích prostor. Budova bude kompletně zařízena novým nábytkem, gastro vybavením a zabezpečovacím zařízením. „Rekonstrukce zahrnuje i venkovní úpravy zahrady včetně nových plotů, přípojek a venkovních herních prvků,“ doplnila Kameníčková.

Předpokládané náklady činí 26 milionů korun, z devadesáti procent je pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…