Šumperk: Bylo podáno trestní oznámení na zaměstnance společnosti Podniky města Šumperka a.s.

14.09.2015 18:17

Na základě rozhodnutí představenstva společnosti Podniky města Šumperka a.s. bylo v pondělí 14. září 2015 podáno trestní oznámení na nyní již bývalého zaměstnance této společnosti.

Šumperk: Bylo podáno trestní oznámení na zaměstnance společnosti Podniky města Šumperka a.s.
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Důvody pro podání trestního oznámení vyplynuly z přezkoumávání hospodaření společnosti, které na základně pokynu představenstva společnosti, jehož obsazení se podstatně změnilo na jaře tohoto roku, prováděl nový ředitel společnosti s pomocí auditorů. Podle výsledků tohoto šetření se zřejmě jedná o zpronevěru finančních prostředků, se kterými v rámci svých pracovních povinností tento zaměstnanec nakládal, společnosti tím přitom mohla být způsobena značná škoda.

Představenstvo společnosti Podniky města Šumperka a.s. se ve dnech 11. a 13. září 2015 sešlo na svém jednání, jehož předmětem bylo mimo jiné také rozhodnutí o zjištěních, která vyplynula v rámci přezkoumávání hospodaření společnosti prováděného novým ředitelem společnosti Patrikem T. Pavlíčkem a také z řádného účetního auditu. Tato zjištění, podložená písemnými doklady, napovídají, že v minulosti ve společnosti Podniky města Šumperka a.s. mohlo docházet k jednání konkrétního zaměstnance, jež by mohlo naplňovat znaky trestné činnosti.

Na základě těchto poznatků a po podrobném projednání souvisejících otázek představenstvo společnosti uložilo řediteli společnosti Patriku T. Pavlíčkovi, aby v pondělí 14. září 2015 podal v této věci trestní oznámení na tohoto zaměstnance a okamžitě s ním rozvázal pracovní poměr.

Předseda představenstva společnosti a šumperský místostarosta Tomáš Spurný (KDU-ČSL a nezávislí – Pro Šumperk) k tomu uvedl: „Na základě indicií vycházejících od auditorů provádějících řádný audit hospodaření společnosti za rok 2014 jsme začali prověřovat vybrané finanční operace společnosti v minulých letech. V rámci tohoto vnitřního prověřování jsme zjistili závažné skutečnosti, které napovídají, že s finančními prostředky společnosti nebylo řádně nakládáno. Vzhledem k závažnosti zjištěných důvodů jsme rozhodli o podání trestního oznámení. V rámci respektování zásady presumpce neviny však nebudeme sdělovat podrobnější informace o osobě, která se tohoto činu podle našich zjištění měla dopustit, a vyčkáme na postup orgánů činných v trestním řízení, jak celou záležitost vyhodnotí.“

Vzhledem k tomu, že k tomuto jednání jednoho ze zaměstnanců společnosti Podniky města Šumperka a.s. docházelo za vedení předchozího ředitele Ing. Luďka Šperlicha, byla s panem Šperlichem uzavřena dohoda o ukončení pracovního poměru ve společnosti. Pan Šperlich se rozhodl tímto způsobem deklarovat svou zodpovědnost za činnost svých bývalých podřízených.

Předseda představenstva k aktuální situaci ve společnosti Podniky města Šumperka a.s. dodává: „S ohledem na zjištěné skutečnosti budeme pokračovat v systematickém prověřování nakládání s prostředky společnosti Podniky města Šumperka a.s. minulých let a také v kontrole zadávání zakázek, a to i zpětně. Ve společnosti po nástupu nového managementu byly nastaveny přísnější řídící a administrativní postupy. Budoucnost společnosti tak vidím pozitivně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…