Šumperk: Hotel Grand se mění před očima

16.02.2022 10:06 | Tisková zpráva

Jedna z nejvýraznějších staveb v Šumperku, hotel Grand, prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Investice za desítky milionů korun má jediný cíl. Proměnit zašlé místo v reprezentativní ubytovací prostory odpovídající moderním trendům. Na novém architektonickém pojetí budovy pracují špičkový odborníci.

Šumperk: Hotel Grand se mění před očima
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

„Jde o náročnou rekonstrukci. Kompletně měníme dispozice pokojů a zároveň vzniknou nové prostory pro konferenční sály, restauraci či wellness centrum. Stále chceme zachovat tvář hotelu coby architektonicky cenné budovy města," uvedl Ondřej Veselovský, majitel hotelu a investor rekonstrukce.

Hotel Grand hraje v moderní historii Šumperka důležitou roli – často byl středem společenského dění a například v roce 1968 bylo jeho okolí centrem odporu proti okupačním vojskům Varšavské smlouvy. Také proto jsou obyvatelé města na další osud hotelu citliví, byť v posledních letech nemovitost pustla.

„Jako rodilý Šumperan vím, že hotel Grand byl a vždy bude ikonickým místem, a proto se celý tým snaží, aby nová podoba hotelu dělala městu a jeho obyvatelům radost a přinesla do Šumperka kvalitní služby,“ ujistil Veselovský.

Rekonstrukce Grandu má být hotová v druhé polovině roku 2022. Hotel dostane nejen novou podobu, ale také nový název.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

10:23 Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

Ostravská Nová radnice bude 1. července 2024 zapsána do seznamu národních kulturních památek a zařad…