Šumperk: Města s dobrou adresou

18.05.2015 6:33

Od 25.5 do 5.6.2015 představí město Šumperk v prostorách Vlastivědného muzea - Galerie mladých dvě putovní výstavy pod souhrnným názvem Města s dobrou adresou, o jejichž výrobu se postaralo Velvyslanectví Dánska v ČR. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 25. 5.2015 v 15:00 hodin v Galerii mladých.

Šumperk: Města s dobrou adresou
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

Víme, že jízdní kola patří do města stejně jako veřejná doprava, pěší a automobily. Pohledem z trochu jiného úhlu by tyto výstavy měly nastartovat veřejnou diskusi o kvalitě života v našich městech, především v souvislosti s mobilitou. Co to vlastně je „dobrá adresa“? Jaká je cena veřejného prostoru? Co jsme ochotni udělat pro čistý vzduch? Jakou hodnotu má zdravé a bezpečné prostředí pro nás a naše děti? Chápeme tento pojem stejně jako Němci, Dánové či Angličané? A umíme ji v českých podmínkách vytvářet?

Obě výstavy byly představeny na stejnojmenné konferenci v Olomouci a k vidění budou až do konce roku 2015 v dalších velkých městech např. Přerov, Jihlava, Šumperk, Uherské Hradiště, Ostrava, Klatovy, Kladno, Kadaň.

Město Šumperk je členem celostátní, dobrovolné, nepolitické a nevládní organizace Asociace měst pro cyklisty, založené jako zájmové sdružení právnických osob.

Členy Asociace jsou obce, města, svazky a neziskové organizace. Činnost Asociace je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům spojených s městskou mobilitou a otázkami dopravy a kterým záleží na místech, kde žijeme. Asociace se také podílí na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření týkajících se oblasti městské mobility, chce být partner pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…