Svitavy: Se silnicí k budoucí průmyslové zóně pomůže kraj

15.11.2017 16:43

Radní Pardubického kraje doporučili Zastupitelstvu poskytnout dotaci jeden milion korun městu Svitavy na silnici k budoucí průmyslové zóně. Zatím tam rozšiřuje své prostory kompostárna.

Svitavy: Se silnicí k budoucí průmyslové zóně pomůže kraj
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

„Město Svitavy nás požádalo o pomoc s výstavbou krátké obslužné komunikace včetně obratiště u nynější komunitní kompostárny. Ta zde plánuje rozšiřovat své plochy. Považujeme to za přínosný projekt a navrhli jsme jim vyhovět,“ řekl hejtman Martin Netolický.

„Zatím ke kompostárně vede jen prašná cesta a vzhledem k tomu, že je v tomto území naplánována výstavba průmyslové zóny, nezůstane zřejmě jen u tohoto využití,“ dodala radní pro regionální rozvoj Hana Štěpánová. Asfaltová silnice bude dlouhá 107 metrů se šířkou 7 metrů a s krajnicemi.

Svitavsko patří v našem kraji mezi pět problémových mikroregionů, které jsou zařazeny do programu na podporu realizace rozvojových projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…