Svoz bioodpadu pokryje další lokality v České Lípě

22.05.2017 14:32

Od začátku června bude zahájen svoz a likvidace bioodpadu v dalších dvou lokalitách, a to Stará Lada a Lužická ulice. Tím budou svozem bioodpadu pokryty další významné části České Lípy.

Svoz bioodpadu pokryje další lokality v České Lípě
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

„Cílem našich snah je snižování podílu bioodpadu ve směsném komunálním odpadu. K tomu nás vedou i nové plány odpadového hospodářství. Chceme, aby občané co nejvíce třídili odpad, včetně právě bioodpadu. Proto pořizujeme dalších 100 ks nových nádob tak, aby lokality Stará Lada a Lužická ulice mohly třídit bioodpad,“ říká místostarosta Juraj Raninec. Do nádob na bioodpad (hnědých popelnic) patří především zahradní odpad (listí, tráva, plevel, drobné nastříhané větve, zbytky z kuchyně rostlinného původu). Rozhodně do těchto popelnic nepatří zvířecí exkrementy a kuchyňské zbytky živočišného původu (např. kosti).

Bezplatná služba se v České Lípě ve vybraných lokalitách rozvíjí od roku 2007, kdy město získalo na svůj pilotní projekt dotaci z grantového fondu Libereckého kraje a zakoupilo prvních 250 kusů nádob. Na základě ankety se bioodpad začal svážet a likvidovat v první lokalitě, kterou byl Svárov, kde je i největší počet rodinných domů. Když v roce 2009 město získalo opět dotaci na pořízení dalších 250 nádob, svoz bioodpadu byl rozšířen o Slovanku a Holý vrch. O čtyři roky později bylo na základě dohody s firmou Marius Pedersen pořízeno dalších 500 kusů nádob na bioodpad, které si město postupně, dle požadavku občanů, pronajímá. Svoz a likvidace biologicky rozložitelného odpadu se tak postupně rozšířil také do lokalit Kopeček, Stará Lípa, Dubice, Dolní Libchava a vloni  přibylo i centrum města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…